Élet-Stílus

A MU furcsállja, de elfogadja Evra eltiltását

A Manchester United nem él a fellebbezés jogával Patrice Evra eltiltása miatt, ugyanakkor jelezte: szerinte megalapozatlan és furcsa döntés született.

A 27 éves francia labdarúgó április 26-án, a Chelsea otthonában elszenvedett 2-1-es bajnoki vereséget követő levezetés során akaszkodott össze a londoniak egyik alkalmazottjával.

Patrice Evra állítólag arcon csapta a rivális klub emberét, és ezért négy meccsre szóló eltiltást és pénzbüntetést kapott.

Pihenhet. Az eltiltása december 22-i hatállyal lép érvénybe (MTI/EPA)

Pihenhet. Az eltiltása december 22-i hatállyal lép érvénybe (MTI/EPA)

A Manchester United honlapján jelezte, elfogadja a büntetést, pontosabban nem él a fellebbezés jogával. Mégpedig azért nem, mert ebben az esetben elhúzódna az ügy, és kedvezőtlen döntés esetén Evrának a szezon második felében kellene letöltenie a büntetését, amikor a leginkább szükség lehet rá.

A MU ugyanakkor furcsállja, hogy Evrát hosszabb időre tiltják el, mint az Arsenal játékosának, Eduardo da Silvának súlyos, annak pályafutását veszélyeztető sérülést okozó Martin Taylort, vagy a közönség közé egy pénzérmét hajító Didier Drogbát.
Ugyanis mind a két játékost három meccsre meszelték el.

„A labdarúgó is elfogadja a büntetést, ugyanakkor továbbra is állítja, senkit sem ütött meg” – olvasható MU közleményében.

Patrice Evra a négymeccses eltiltás mellett 15 ezer fontos pénzbüntetést is kapott, míg a Chelsea-t – alkalmazottja helytelen viselkedése miatt – 25 ezer fontra büntették meg.

Allardyce a Blackburn új edzője

Sam Allardyce lett a Blackburn Rovers új vezetőedzője. Az 57 éves szakember a kedden menesztett Paul Ince-t váltja a kispadon. Allardyce – aki korábban a Bolton Wandererset és a Newcastle Unitedet irányította – hároméves szerződést kötött a klubbal. A Blackburn 17 fordulót követően a Premier League utolsó előtti, azaz 19. helyén áll, legutóbbi hat bajnoki mérkőzésén vereséget szenvedett. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik