Élet-Stílus

Megrongálták Puskás sírját

Ismeretlen tettesek jártak Puskás Ferenc sírjánál a Szent István-bazilika altemplomában, és ellopták a bútorokat az emlékhelyről. A nyomravezetőnek pénzjutalom jár, de ennek ellenére kicsi a valószínűsége, hogy megkerül a tolvaj – és a bútorok.

Egy biedermeier stílusú asztalt és széket loptak el ismeretlenek a Puskás Ferenc-emlékhelyről, a budapesti Szent István-bazilika altemplomából – mondta Szöllősi György, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kommunikációs igazgatója. “A kár több százezer forint, de leginkább az elvi üzenete fájó” – mondta Szöllősi György.

A múlt héten történt lopásra akkor derült fény, amikor a bazilikában egy NATO-delegáció fogadására készültek. A biztonsági szolgálat feljelentést tett a rendőrségen, és felajánlott 50 ezer forintot a nyomravezetőknek.

A legenda sírja (MTI)

A legenda sírja (MTI)

Ezzel a felajánlással együtt összesen 150 ezer forint jár a nyomravezetőknek, ugyanis a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia és a bazilika plébánosa is felajánlott 50-50 ezer forintot.

A bazilika most saját készletéből ajánlott fel egy asztalt az emlékhelynek, ahol két emlékkönyvet tartanak. Az egyik a 2006. novemberében elhunyt legendás labdarúgó halálakor érkezett több ezer e-mailt tartalmazza, a másikba a látogatók írhatnak. Ezeket a könyveket nem vitték el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik