Élet-Stílus

Újabb sztár hagyta el a Valenciát

Timo Hildebrand után Ivan Helguera szerződését is felbontotta a spanyol klub. A Valencia spanyol sajtóértesülések szerint komoly anyagi gondokkal küzd, de az egyesület alelnöke közölte, hogy nem kell kiárusítaniuk a legjobbjaikat.

Követte Timo Hildebrand példáját Ivan Helguera, akinek a szerződését a hét végén felbontotta a klub. A volt válogatott középhátvédet eredetileg 2010-ig kötötte a szerződése a klubhoz. Egyelőre nem tudni, hogy a Real Madridban is megforduló Helguera hol folytatja a pályafutását.

A 33 éves védő 2007 nyarán érkezett a Valenciához, ám másfél év alatt mindössze 43 tétmeccsen kapott lehetőséget. Idén hatszor szerepelt a csapat kezdőjében, és vélhetően emiatt is döntött a távozás mellett.

A tréner állítólag nem volt elégedett Helguera hozzáállásával, és többször is a társak előtt kritizálta. Unai Emery a szerződésbontás után viszont már arról beszélt, hogy sportszakmai okokból váltak meg Helguerától.

A Valencia szombati bajnokija az Espanyol ellen

További játékosok távozására lehet számítani a januári átigazolási időszakban. „Elképzelhető, hogy januárban Nikola Zigic és Hugo Viana elhagyja a csapatot, őnekik szükségük van arra, hogy rendszeresen a kezdőben szerepeljenek” – nyilatkozta Fernando Gomez, a Valencia alelnöke, majd hozzátette: „David Silva és David Villa viszont biztosan marad.”

A sajtóban megjelent hírekre reagálva a sportvezető elárulta, hogy egyelőre nem fenyegeti csőd a csapatot, miután a múlt héten egy banki mentőcsomaggal, ha csak ideiglenesen is, de megoldódták a problémák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik