Élet-Stílus

Már csak a hatodik a Real Madrid – gólok

A bajnoki címvédő szombaton vereséget szenvedett az El Clásicón, egy nappal később pedig a Sevilla és az Atlético Madrid is diadalmaskodott, így az utóbbi a győzelmével megelőzte a városi riválist. Vadócz Krisztián csapata kikapott, a magyar középpályás nem kapott játéklehetőséget.

A Barcelona-Real Madrid mellett egy másik rangadót is játszottak hétvégén Spanyolországban. A forduló előtt a második helyen álló Villareal volt a negyedik Sevilla vendége vasárnap este.

A múlt héten a Real Madridot 4-3-ra elpáholó házigazda a mérkőzés nagy részében irányította a játékot. Közvetlenül a szünet előtt – akárcsak egy hete – Renato betalált a vendégek hálójába. Ez az egy találat el is döntötte az összecsapást, mivel a Villareal megnehezíteni sem tudta a Sevilla dolgát, és csak a szerencséjüknek köszönhették, hogy Luis Fabiano a hajrában két ezerszázalékos ziccert elrontott.

A sárga tengeralattjáró a 12. fordulóban vesztette el az idei veretlenségét, és azóta nem igazán megy a játék Pellegrini csapatának, ezen az sem változtat, hogy két hete sikerült a harmatgyenge Huelvát idegenben megverni. A Sevilla a Real Madrid skalpja után újabb nagyvadat ejtett el, és a tabellán helyet cserélt a negyedik pozícióba visszacsúszó Villareallal.

A késő esti meccsen az Atlético Madrid két góllal verte a Betis együttesét. Maxi Rodriguez az első félidőben egy remek lövéssel szerzett vezetést a fővárosiaknak, akik a mérkőzés hajrájában az argentin Agüero találatával biztosították be a három pontot. Az Atlético győzelmével megelőzte a városi riválist, és már az ötödik.

Vasárnap délután a sereghajtó Osasuna, Vadócz Krisztián csapata, egygólos vereséget szenvedett a Recreativo Huelva vendégeként. A magyar válogatott középpályás a kispadról figyelte, ahogy kiesési rangadón fontos pontokat veszít a csapata. A Valladolid simán elintézte a Deportivót, a Getafe pedig 4-1-gyel küldte haza a Mallorcát.

Getafe-Mallorca 4-1


Valladolid-Deportivo 3-0

Primera División, 15. forduló:


Atlético Madrid-Real Betis 2-0


Gól: Rodriguez (20.), Agüero (80.)

Sevilla-Villarreal 1-0


Gól: Renato (45.)

Kiállítva: Llorente (53., Villarreal)

Almería-Racing Santander 1-1


Gól: Acasiete (62.), illetve Garay (33.)

Kiállítva: Lacen (73., Santander)

Athletic Bilbao-Sporting Gijon 3-0


Gól: F. Llorente (5., 11-esből), Iraola (23.), D. Lopez (31.)

Getafe-Real Mallorca 4-1


Gól: Contra (14., 11-esből), Uche (31.), Moral (72.), Gavilan (85.), illetve Aduriz (33.)



Málaga-Numancia 2-0


Gól: Apono (85., 11-esből), Baha (90.)

Recreativo Huelva-Osasuna 1-0


Gól: Adrian (84.)

Valladolid-Deportivo La Coruna 3-0


Gól: Sesma (15.), P. Lopez (25.), Leon (56.)

Szombaton játszották:

FC Barcelona-Real Madrid 2-0
Valencia-Espanyol 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik