Élet-Stílus

A Juventus simán elintézte a Milant (videó)

A Juventus meglepően könnyedén, két góllal verte a vendégként fellépő AC Milant az olasz labdarúgó-bajnokság 16. fordulóját lezáró csúcsrangadón.

Az AC Milan a sérüléssel bajlódó Kaká nélkül feszült neki a bajnoki címeket tekintve (Juventus 27, Milan 17) a két legeredményesebb olasz csapat rangadójának, és a brazil karmester hiánya meg is látszott a vendégek teljesítményén.

Némi milánói fölénnyel teltek az első percek, de az első negyedóra végén a Juve került lépéselőnybe, miután Alessandro Del Piero előbb kiharcolt, majd érékesített egy büntetőt.

A Milan ugyan Ronaldinho és Alexandre Pato összjátékának köszönhetően kiegyenlített (előbbi beadott, utóbbi pedig közelről a kapuba lőtt), ám a folytatásban egyértelműen a torinói csapat dominált, olyannyira, hogy kisvártatva újra megszerezte a vezetést, sőt, a szünetben már 3-1-re vezetett.

A három perccel Pato találata után Giorgio Chiellini fejelt egy szöglet után a bal alsó sarokba, nem sokkal később pedig Amauri bólintott góltérően a sérült Pavel Nedved helyére beálló, amúgy nagyszerűen futballozó Paolo De Ceglie beadását követően.

Nézze meg az összefoglalót!

A szünet után sem változott a játék képe, a Juve játszott jobban és veszélyesebben, ám egy szerencsés góllal, Massimo Ambrosini megpattant lövésével mégis szépített az AC Milan.

A 66. percben aztán Gianluca Zambrottát kiállította a Nicola Rizzoli játékvezető, és tíz emberrel már végképp nem volt esélye az addig is alárendelt szerepet játszó, a kaput alig veszélyeztető vendégcsapatnak.

Ráadásul percekkel később Amauri a második gólját is megszerezte, Mohamed Sissoko passza után a jobb alsó sarokba terelte a labdát, és ezzel beállította a 4-2-es végeredményt.

A Juventus ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyert, és jelenleg – hat ponttal lemaradva az éllovas Intertől – második a tabellán, míg az AC Milan a negyedik helyre esett vissza.

Torinói öröm (MTI/EPA)

Torinói öröm (MTI/EPA)

Nyilatkozatok

Claudio Ranieri, a Juventus vezetőedzője:
„Számítottunk arra, hogy a Milan erősen kezd, de hittem a csapatomban. Amaui pazarul játszott. A klub sok pénzt fizetett érte, de persze nem zsákbamacskát vettünk, ráadásul rengeteg tapasztalatot szerzett Olaszországban, mielőtt csatlakozott hozzánk. Nagy hasznunkra van.”

Carlo Ancelotti, a Milan vezetőedzője:
„Biztosan nem megyünk el szó nélkül a vereség mellett, hiszen több súlyos hibát is elkövettünk hátul, és erre azt sem mentség, hogy nem a legjobb összeállításunkban játszottunk. A téli szünet jól jön majd, és szerencsére a folytatásra visszatér néhány meghatározó labdarúgónk.”

Serie A, 16. forduló:
Juventus-AC Milan 4-2 (3-1)
Torinó, Stadio Olimpico, 27 200 néző. V.: Rizzoli
Gól: Del Piero (16., 11-esből), Chiellini (34.), Amauri (41., 69.), ill. Pato (31.), Ambrosini (56.)
Kiállítva: Zambrotta (65.)
Juventus: Manninger – Grygera, Mellberg, Chiellini, Molinaro – Marchionni, Sissoko (C. Zanetti, 88.), Marchisio, Nedved (De Ceglie, 30.) – Amauri (Iaquinta, 89.), Del Piero
AC Milan: Abbiati – Zambrotta, Maldini, Kaladze, Jankulovski – Emerson (Sevcsenko, 46.), Pirlo, Ambrosini (Antonini, 73.) – Seedorf, Ronaldinho – Pato (F. Inzaghi, 76.)

Korábbi eredmények:
AS Roma-Cagliari 3-2
Fiorentina-Catania 2-0
Genoa-Atalanta 1-1
Inter-Chievo 4-2
Palermo-Siena 2-0
Reggina-Sampdoria 0-2
Udinese-Lazio 3-3
Napoli-Lecce 3-0
Bologna-Torino 5-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik