Élet-Stílus

Váratlan Vasas-vereség a Komjádiban

Váratlan hazai vereséggel folytatta szereplését az Euroligában a Vasas, amelyet a belgrádi Partizan győzött le egy góllal a Komjádi uszodában. Ugyanebben a csoportban, a D jelűben az Eger döntetlent játszott Marseille vendégeként.

Roppant gyengén, sok hibát elkövetve kezdett a Vasas, nem csoda, hogy tetemes hátrányt szedett össze rövid idő alatt: mondhatni villámrajttal 3-0-ra húzott el a vendégegyüttes, amely egészen a félidőig egyet megőrzött előnyéből (4-5).

A lassan magához térő magyar bajnok az egyik olimpiai bajnoka, Hosnyánszky Norbert két pompás találata révén a harmadik negyedben nemcsak egyenlített, hanem végre a vezetést is megszerezte (6-5). Ha él emberelőnyök adta lehetőségeivel, tovább növelhette volna a különbséget az angyalföldi alakulat, csakhogy nem ezt tette, s kiegyenlített a Partizan.

Sőt – már a negyedik negyedben – kezdett baljóssá válni a helyzet: az elpocsékolt hazai helyzeteket megbosszulva a belgrádiak kétszer is mattolták Nagy Viktort (6-8).

A Vasas nem bírt a belgrádiakkal (MTI)

A Vasas nem bírt a belgrádiakkal (MTI)

Varga Dániel nagyszerű egyéni megmozdulás végén még szépíteni tudott, az egyenlítés azonban elmaradt, így a piros-kékek a továbbjutást jelentő első vagy második hely megszerzéséért zajló vetélkedésben elveszítették azt az előnyüket, amit az Egerben aratott győzelemmel harcoltak ki.

Nyilatkozat

Földi László, a Vasas vezetőedzője: „Ennyi hibával ilyen szintű csapattal szemben nem lehet nyerni! Álmosan játszottunk, és nem tudom ennek miértjét, ezt mielőbb ki kell elemeznünk A Partizan az elején elment, mi meg futottunk az eredmény után, ami rengeteg energiát emésztett fel, gyengítette a koncentrációt. Sok-sokfórt, helyzetet elrontottunk, ez határozta meg a meccs kimenetelét.”


Ugyanebben a csoportban, a D jelűben az ZF Eger 9-9-es döntetlen játszott a francia CN Marseille otthonában.
A Marseille végig tartani tudta az egriek nehézbombázóit, a fordulatos csatában egyik csapat sem volt képes kétgólos előnyt szerezni, a helyzetek sorozatban maradtak ki.

A negyedik negyedben a jól játszó Bárány Attila révén 8-7-re vezetett a magyar együttes, de a helyi gólgyáros találataival fordítottak a hazaiak, aztán jött az egyenlítés. A végén emberelőnyben támadhattak a franciák, de a döntetlent sikerült megtartani.

Az egriek csalódottan távoztak, Gerendás György edző szerint sokat kell javulnia a játéknak ahhoz, hogy bele tudjanak szólni az euroligás történésekbe.

Euroliga, D csoport, 2. forduló:
Vasas-Partizan Beograd (szerb) 7-8 (1-3, 3-2, 2-1, 1-2)
A magyar góldobók: Hosnyánszky, Tóth M. 2-2, Varga Dénes, Kis G., Varga Dániel 1-1.

CN Marseille (francia) – ZF-Eger 9-9 (3-3, 1-1, 2-2, 3-3)
A magyar góldobók: Bárány 3, Varga II. 2, Nyéki, Kiss Cs., Feltham, Biros 1-1

A csoport állása:
1. Partizan Beograd 6 pont
2. TEVA-VasasPlaket 3
3. ZF-Eger 1 (16-18)
4. CN Marseille 1 (14-31)

LEN-kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Szeged-Beton VE – VA Cattaro (montenegrói) 8-5
Továbbjutott: a Szeged, 12-10-es összesítéssel.

Vuliagmeni (görög) – Domino Honvéd 8-12
Továbbjutott: Honvéd, kettős győzelemmel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik