Élet-Stílus

A Kammerer, Kucsera kajakpáros is előrelépett

A kalapácsvető Pars Krisztiánhoz hasonlóan a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor kajakpáros is előrelépett az eredeti pekingi olimpiai helyezéséhez képest.

Az 1000 méteren előttük negyedikként célba érkező lengyel kettősből Adam Seroczynski doppingvétséget követett el, és a duót a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) utólag kizárta.

A NOB tájékoztatása szerint a szervezet végrehajtó bizottsága csütörtökön diszkvalifikálta Seroczynskit és Mariusz Kujawskit, így a magyar egység az 500 méterhez hasonlóan a hosszabbik távon is negyedik lett.

A negyedik hely sem vigasztalja Kucseráékat (MTI)

A negyedik hely sem vigasztalja Kucseráékat (MTI)

Adam Seroczynski ötkarikás játékokon levett mintájában az anabolikus szteroidok közé tartozó clenbuterol nyomaira bukkantak.

“Nem változtat sokat a dolgon, hogy negyedikek lettünk, ezer méteren nyerni szerettünk volna – kommentálta a döntést az MTI érdeklődésére Kucsera Gábor. – Még most sem tudom igazán, hogy mi történt az olimpián. Az biztos, hogy nem kamikaze-taktikával álltunk oda, csak éppen annyira elindult alattunk a hajó, olyan jól mentünk, hogy úgy tűnhetett, nagyon belekezdtünk. Korábban nem fordult elő, hogy így +levizezzenek+ bennünket, és így elmenjenek mellettünk a végén. Talán ha kicsit lassabban kezdünk…”

Kucsera még elmondta, hogy a jövő évre 1000 m egyesre készül és szeretne 500 m párosban is indulni Kammererrel.

Olimpia, Peking
Kajak-kenu
K-2, 1000 m, módosított végeredmény:
1. Andreas Ihle, Martin Hollstein (Németország) 3:11.809
2. Kim Wraae Knudsen, René Poulsen (Dánia) 3:13.58
3. Andrea Facchin, Antonio Scaduto (Olaszország) 3:14.75
4. KAMMERER ZOLTÁN, KUCSERA GÁBOR 3:15.049
5. Mike Walker, Steven Ferguson (Új-Zéland) 3:15.329
6. Philippe Colin, Cyrille Carre (Franciaország) 3:16.532

Ajánlott videó

Olvasói sztorik