Élet-Stílus

Az Inter könnyedén nyert Rómában (videó)

Az Inter három góllal verte idegenben Laziót a Serie A 15. fordulójában, így - igaz, a riválisainál egy meccsel többet játszva - már kilencpontos előnnyel vezet.

Az Inter a 7. fordulóban 4-0-ra nyert a Stadio Olimpicóban az AS Roma ellen, és ugyanott szombat este a Lazio vendégeként is sima győzelmet aratott. A listavezető milánóiak már a 2. percben megszerezték a vezetést (Sulley Muntari beadása után a középen érkező Samuel a jobb felsőbe fejelt), majd az első félidő ráadásában újabb gólt szereztek – pontosabban Mobido Diakite a saját kapuját vette be Maicon passza után, de a vendégek számára ez persze tökéletesen mindegy volt.

Az 55. percben aztán Zlatan Ibrahimovic is megszerezte a maga gólját, a bajnokságban nyolcadszor eredményes svéd támadó egy szabadrúgásból előreívelt labdát továbbított fejjel a jobb felső sarokba.

„A csapat jól formában van, de nem akarok nagyon elégedettnek tűnni, nehogy csalódjak. Nem elvárás, hogy az élen zárjuk az őszt, engem az izgat, hogy a bajnokság végén elsők legyünk” – magyarázta az Inter-edző José Mourinho, akinek a csapata jelenleg kilencpontos előnnyel vezet, igaz, egy meccsel többet játszott, mint az üldözői.

A 15. forduló másik szombati mérkőzésén az AS Roma 1-0-ra nyert a sereghajtó Chievo otthonában. A különbség nagyobb is lehetett volna, ha Stefano Sorrentino kapus nem véd nagyokat.

A győztes gólt Jeremy Menez szerezte a 69. percben: a francia labdarúgó jobbról lőtte ki a hosszú, azaz a jobb alsó sarkot. Egyébként az utolsó néhány percet emberhátrányban játszotta le az AS Roma, miután második sárga lapja után a játékvezető kiállította Matteo Brighit, de ez már semmin sem változtatott.

A „farkasok” pillanatnyilag a 12. helyen állnak a olasz bajnokság tabelláján, a Chievo továbbra is utolsó, míg a Lazio hatodik.

Serie A, 15. forduló:

Lazio-Inter 0-3 (0-2)


Gól: Samuel (2.), Diakhite (öngól, 45+3.), Ibrahimovic (55.)

Chievo-AS Roma 0-1 (0-0)


Gól: Menez (69.)

Kiállítva: Brighi (86., Roma)

Vasárnap:

AC Milan-Catania, 15:00
Atalanta-Udinese, 15:00
Cagliari-Palermo, 15:00
Lecce-Juventus, 15:00
Napoli-Siena, 15:00
Reggina-Bologna, 15:00
Torino-Fiorentina, 15:00
Sampdoria-Genoa, 20:30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik