Élet-Stílus

Javított a Chelsea, a végén döntött a MU

A négy nagy, azaz a Manchester United, a Liverpool és az Arsenal is nyert a Premier League 16. fordulójában. A Fulham Gera Zoltán nélkül ikszelt a vendég Manchester Cityvel, Halmosi Péter viszont győztes csapat tagja volt.

Az Arsenal zsinórban második győzelmét aratta, az előző fordulóban a Chelsea vendégeként nyert, szombaton pedig a lényegesen szerényebb játékerőt képviselő Wigant győzte le. A pontok sorsáról Adebayor döntött a 16. percben: a togói csatár 11 méterről küldte a labdát a kapu bal alsó sarkába.

A Chelsea a Bolton elleni győzelmével feledtette a múlt heti botlását. A londoni „kékek” gyorsan, 21 perc alatt beállították a 2-0-ás végeredményt. Előbb Anelka fejelt a hálóba a jobb kapufa segítségével, majd Deco szerzett pazar gólt, ollózó mozdulattal juttatta a labdát a jobb alsó sarokba. Az idegenben diadalmaskodó Chelsea ezzel együtt maradt a második helyen, miután a listavezető Liverpool is nyert a Blackburn ellen.

Anelka 13. bajnoki gólját szerezte (MTI/EPA)

Anelka 13. bajnoki gólját szerezte (MTI/EPA)

A szintén vendégként fellépő „vörösök” az előző két fordulóban a Fulham, illetve West Ham United kapuját sem tudták bevenni, és most is a 69. percig kellett várni az első liverpooli gólra – Xabi Alonso 16 méterről, okosan gurított a bal alsó sarokba.

Tíz perccel később, egy szóló végén Benajun is betalált, majd Santa Cruz kozmetikázott az eredményen, a 3-1-es végeredményt pedig Gerrard állította be. A ‘Pool kapitányának igazán nem volt nehéz dolga, mivel lövése pillanatában az akció elején a kapujából kirontó, de felszabadítani nem tudó Robinson éppen valahol a tizenegyes pont környékén nyargalászott. A Blackburn Rovers zsinórban ötödik mérkőzését bukta el, és immáron tíz forduló óta nyeretlen a Premier League-ben.

A Manchester United egy 91. percben szerzett góllal fektette két vállra a Fülöp Mártonnal felálló, a héten edzőváltáson átesett Sunderland együttesét.

A házigazda „vörös ördögök” ugyan végig nyomasztó fölényben játszottak, de sokáig képtelenek voltak bevenni a vendégek kapuját – itt jegyezzük meg, hogy Fülöp és a vendégek védelme nagyszerűen tette a dolgát. Aztán a ráadás első percében, kis szerencsével csak megszületett a címvédő győzelmet jelentő gólja: a bajnokságban idén másodszor eredményes Vidics pofozta közelről a hálóba a labdát Carrick kapufája után.

Gera a kispadon, halmosi perceket kapott

A Fulham, ahogy az előző két fordulóban, ezúttal is döntetlent játszott. A vendég Manchester City ugyan a hatodik percben vezetéshez jutott ellene, ám a 27. percben Bullard révén egyenlített a londoni gárda, és az eredmény már nem változott. Gera Zoltán, a Fulham magyar légiósa a kispadon nézte végig a meccset. Halmosi Péter a 86. percben lépett pályára a Hull Cityben, amely hazai pályán három perc alatt fordítva nyert a Middlesbrough ellen.

Premier League, 16. forduló:
Arsenal-Wigan Athletic 1-0 (1-0)
Gól: Adebayor (16.)

Blackburn Rovers-FC Liverpool 1-3 (0-0)
Gól: Cruz (86.), ill. Alonso (69.), Benayoun (79.), Gerrard (94.)

Bolton Wanderers-Chelsea 0-2 (0-2)
Gól: Anelka (9.), Deco (21.)

Hull City-Middlesbrough 2-1 (0-0)
Gól: Turnbull (82., öngól), King (85., 11-esből), illetve Sanli (79.)

Newcastle United-Stoke City 2-2 (2-0)
Gól: Owen (8., 24.), ill.Sidibe (60.), Faye (90.)

Fulham-Manchester City 1-1 (1-1)
Gól: Bullard (27.), ill. Mwaruwari (6.)

Manchester United-Sunderland 1-0 (0-0)
Gól: Vidics (91.)

Vasárnap:
West Bromwich Albion-Portsmouth, 16:00
Everton-Aston Villa, 17:00

Hétfő:
West Ham United-Tottenham Hotspur, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik