Élet-Stílus

Metró helyett víziparadicsomot kaptak a megyeriek

Nem nekünk épült – állítja a káposztásmegyeriek többsége a ma átadásra kerülő vízi élményparkról. Egyesek ugyan reménykednek abban, hátha helyi lakosként kicsalogathatnak kedvezményt a belépőjegyekre, ám a lakótelepiek nagy része a magas jegyárak miatt inkább külföldi fürdővendégekre voksol, miközben bízik az ingatlanár-felhajtó hatásában.

Az utóbbi egy évben egyre többször került be a híradásokba Káposztásmegyer. Sőt főleg a II. számú lakótelepről lehetett sokat hallani. Hol azért, mert nem kapott 3-as metrót és pert indított a főváros ellen, hol azért, mert a 3-as metró helyett a 4-es metró sittjét kapta, hol pedig a 17 milliárd forintból épülő űrtechnológiás víziparadicsom miatt. E három „ügyből” a harmadik már lezárult, hiszen december 5-én nyitja meg a kapuit az Aquaworld Budapest.

Nem kocaúszoknak

„Nem egy átlag nyugdíjasnak való hely lesz az élményfürdő” – jelentette ki az FN-nek egy lakótelepi kutyafodrász, aki korábban az újpesti uszodát látogatta rendszeresen. A ’80-as években épült újpesti gyógyfürdő és uszoda rossz állapota miatt tavaly ősszel bezárt, a kerület pedig nem nyújtott más fürdőzési lehetőséget a megyerieknek és az újpestieknek. Akárcsak ő, úgy számos kerületi, aki nem akart lemondani az úszás élvezetéről, kénytelen volt távolabbi létesítményeket (például a Dagály fürdő) keresni. „Amikor megtudtam, hogy a szomszédságomban épül egy élményfürdő, nagyon megörültem, ám amikor szembesültem az árakkal, beláttam, nem ide fogok járni a nyugdíjamból” – mondta el lapunknak. Úszóoktató barátnője pedig egy sávot akart bérelni a 25 méteres úszómedencében, ám elmondása szerint olyan horribilis árakat kértek, hogy képtelen volt kifizetni, és inkább lemondott óratartási tervéről.

(fotó: F.C./FN)

Ilyek volt az élménypark egy évvel ezelőtt… – KÉPGALÉRIA!

(fotó: F.C./FN)

Se metró, se fácán

Tény az, hogy ha már beruházásról van szó, a Káposztásmegyeren élők bármilyen új létesítmény helyett szívesebben látnák a 3-as metró továbbépítését – az eredeti terveknek megfelelően – Újpest városközponttól a lakótelepig – derül ki a FigyelőNet helyszíni, nem reprezentatív közvélemény-kutatásából. Bár ha „nem jött be” az egyik ingatlanárhúzó tényező (azaz egyelőre nem vitte ki a főváros a metrót), akkor talán a másikra még van esély. A lakótelepiek – még ha az élményfürdő szolgáltatásait nem engedhetik is meg maguknak – abban bíznak, hogy a víziparadicsom, és annak folyamatosan növekvő forgalma előbb-utóbb feldobja a káposztásmegyeri ingatlanárakat. Az élményfürdő közelsége, mint mézesmadzag pedig már az Aquapark építésének a kezdete óta bekerült az ingatlanhirdetésekbe.

Egyesek azonban nem látják szívesen az élményfürdő-luxusszálloda komplexumot, mert a beruházás jelentősen kihatott a terület flórájára-faunájára: egy FN Tudósító beszámolója szerint a létesítmény felhúzása miatt kivágták a lakótelep szomszédságában lévő ligetes, fás területet, ahol az építkezés előtt még fácáncsaládok fészkeltek.

(fotó: F.C./FN)

…és ilyen lett mostanra – KÉPGALÉRIA! (fotó: F.C./FN)


Kihagyták a helyieket

A káposztásmegyeriek kissé mellőzöttnek is érzik magukat, többen ugyanis azt kifogásolták lapunknak, hogy az élménypark építtetői teljesen elfeledkeztek róluk, mint potenciális látogatókról. Legtöbbjüknek a dunakeszi Decathlon sportüzletben a pénztárnál elhelyezett szórólapokból kellett értesülnie az Aquaworld december eleji nyitásáról.

„Még egy szórólapot sem kaptunk az átadás időpontjáról, nemhogy egy ingyenbelépőt, pedig itt lakunk a szomszédban. Amikor 14-15 éve megnyílt a Megyeri úton az abban az időben még különleges élelmiszerüzletnek számító Rekord, még reklámtollat, reklám nylonzacskót és kupont is bedobtak a postaládánkban – jegyezte meg lapunknak egy, 17 éve ott élő kétgyermekes nő. Szerinte a családosok azért minden bizonnyal egyszer-egyszer elviszik majd a gyerekeiket az élményfürdőbe.

az aquaworld

Magyarország legújabb és legnagyobb vízi birodalma – amely mellett egy 4 csillagos konferencia- és wellness-szálloda is helyet kapott – szörfmedencét, 25 méteres úszómedencét, 3 méter magas ugrótornyot, 11 csúszdát és szaunavilágot (gőz-, aromakabinokat, infra-, bio-, orosz és finn szaunát) foglal magában. Az 5 emelet magasságú óriáskupolatérben elhelyezkedő Angkor romtemplomból indul a függőhídrendszer, a panorámaliften is megközelíthető csúszdatorony és a műugrótorony.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik