Élet-Stílus

Lemondott a manchesteri legenda

Távozik a Sunderland kispadjáról Roy Keane. A klub is megerősítette, hogy a Manchester United egykori játékosa feláll a kispadról. Egyelőre nem tudni, hogy a hétvégi MU elleni rangadón ki ül a jelenleg a 18. helyen szerénykedő együttes kispadjára.

Az utóbbi hat bajnokijából ötöt elveszített a Sunderland együttese, a hétvégén a Bolton otthonában szenvedtek 4-1-es vereséget a „Fekete Macskák”. A szombati mérkőzés után már sejteni lehetett, hogy Roy Keane nem sokáig marad a klubnál.

“Naponta többször is felteszem magamnak a kérdést, hogy én vagyok-e a megfelelő ember a csapat kispadjára. Ma még úgy gondoltam, hogy igen, de lehet, hogy már vasárnap más lesz a válasz” – nyilatkozta a Bolton elleni vereséget követően a 37 éves tréner.

Fülöpék új trénerrel utaznak Manchesterbe (MTI/EPA)

Fülöpék új trénerrel utaznak Manchesterbe (MTI/EPA)

A Manchester United egykori középpályása 2006-ban vette át a csapat irányítását, és rögtön az első szezonjában feljutott a Sunderlanddel a Premier League-be. Érkezése óta több mint 70 millió fontból erősítette meg a keretet (Kenwyne Jones, Kieran Richardson, Anton Ferdinand és Craig Gordon), de az igazolások nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

A tavalyi szezonban az utolsó pillanatban hagyta el a kieső zónát a Sunderland, és végül a 15. helyen végzett. Idén sem ment a csapatnak, 15 bajnokin csak 13 gólt szereztek, nem csoda, hogy rengeteg kritika érte trénert.

Játékosként Keane a Manchester Uniteddel hétszer lett bajnok, négy alkalommal megnyerte az FA-kupát, és egyszer, 1999-ben a Bajnokok Ligáját. Játékosként korábban megfordult a Nottingham Forestnél és a Celticnél, az angol válogatottban 66-szor szerepelt.

21 nap után lemondott

Mindössze 21 nappal munkába állását követően távozik posztjáról a görög élvonalban szereplő Panioniosz edzője, Takisz Lemonidisz. A szakember azért döntött így, mert a klub vezető testülete nem volt hajlandó meneszteni másodedzőjét, Jiotisz Sztamatopuloszt, akivel ő nem akart együtt dolgozni. Ugyanezen ok miatt Fanisz Gallisz klubelnök is beadta lemondását. A vezetőedzői feladatokat Lemonidisztől éppen Sztamatopulosz veszi át ideiglenesen a csapatnál, míg a klubot Hrisztoforosz Mavropulosz irányítja a jövőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik