Élet-Stílus

F1: folyik az ötletbörze

A Forma-1-es csapatok közös szervezete, a FOTA csütörtökön Genfben tárgyal a sport jövőjével kapcsolatos kérdésekről.

Az F1-es csapatok nyáron alakított közös szervezete, a FOTA folytatja a sport jövőjével kapcsolatos elképzelések kialakítását és az ötletek megvitatását. Az agytröszt csütörtökön Genfben tanácskozik.

A legfontosabb téma természetesen most is az FIA által követelt költségcsökkentés, hiszen ha a csapatok nem állnak elő megfelelő saját javaslatokkal, a sportot felügyelő szervezet kíméletlenül keresztülviszi majd a Forma-1 egységesítésére vonatkozó saját tervét, amelynek központi eleme az egyenmotor.

Reformok előtt az F1? (MTI/EPA)

Reformok előtt az F1? (MTI/EPA)

Szóba kerülhet a tesztelés 2010-től való drasztikus, akár 50 százalékos csökkentése, ahogy az időmérő átalakítása, és esetleg a pénteki időfutam bevezetése is. A FOTA tárgyal majd Bernie Ecclestone ötletéről is, amely eltörölné a jelenlegi pontrendszert és az első háromnak járó érmeket vezetné be.

A FOTA-nak ma kézzelfogható eredményekkel kell előállnia, ugyanis az FIA Motorsport Világtanácsa a jövő héten Monacóban tanácskozik, addigra pedig kész csomaggal kellene jelentkezniük, ha a saját szájízüknek megfelelő szabályváltozásokat szeretnének a csapatok.

“A mostani találkozó célja a rövid és középtávú jövőre vonatkozó közös álláspont kialakítása. Sok dolog eldőlt már 2009-cel kapcsolatban, de bőven van még munka a 2010-11-es költségcsökkentések és a sport látványosabbá tételének terén” – mondta a Ferrari szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik