Élet-Stílus

Eltiltották a magát lábon lövő NFL-sztárt

A profi amerikaifutball-ligában (NFL) címvédő New York Giants négy mérkőzésre eltiltotta elkapó játékosát, Plaxico Burresst, aki pénteken véletlenül lábon lőtte magát egy pisztollyal. A játékost el is ítélhetik engedély nélküli fegyvertartásért.

A profi amerikaifutball-bajnokság alapszakaszából éppen négy forduló van hátra, ám a kiváló elkapó a rájátszást is kihagyja.

Büntetése mellett ugyanis a Giants a tartalékos sérültlistára is feltette őt, márpedig a liga szabályai szerint az oda kerülteket nem lehet bevetni az idény hátralévő részében.

Akár börtönbe is kerülhet (MTI/EPA)

Akár börtönbe is kerülhet (MTI/EPA)

A februári nagydöntőben, a Super Bowlon a győztes elkapást bemutató Burress a hétvégén egy éjszakai lokálban mulatozott, amikor fegyvere – egyelőre ismeretlen okból – elsült. A játékos nem volt életveszélyben, azonban kórházban kellett kezelni.

Az esetet követően egy nappal a bíróság kihallgatta Burresst, akit 100 ezer dolláros óvadék befizetése után szabadlábra helyeztek. Az engedély nélküli fegyvertartással vádolt elkapó tárgyalása jövőre lesz, és amennyiben elítélik, három és fél évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztést kaphat.

—-Hat játékos eltiltása doppingvétségért—-

A profi amerikaifutball-liga (NFL) vezetése hat játékost négy-négy mérkőzésre eltiltott doppingvétség miatt.

A futballisták mintáiban egyformán diureticum nyomaira bukkantak, melyet az anabolikus szteroidok fedőszereként szokták használni a sportolók.

Az eltiltás három csapatot, a New Orleans Sanitset, a Minnesota Vikingsot és a Houston Texanst érinti. A legérzékenyebb veszteséget a minneapolisi csapat szenvedi el, hiszen a rájátszásért jó esélyekkel küzdő Vikingsból a védelem két oszlopa, Kevin és Pat Williams nem játszhat az alapszakasz hátralévő négy fordulójában.

A Saints gárdájából a futó Deuce McAllister és két védő, Charles Grant és Will Smith, míg a Texansból Bryan Pittman kapott eltiltást.

A döntés szerint a sportolók december 29-én térhetnek vissza a csapataikhoz, s amennyiben együtteseik rájátszásba jutnak, ott már játszhatnak.

A játékosok képviselői közül többen jelezték, hogy nem értenek egyet a döntéssel, és lépéseket fognak tenni azért, hogy módosítsák a fegyelmi ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik