Élet-Stílus

Elhagyták a tüntetők a bangkoki repteret

Távoztak a kormányellenes tüntetők szerdán a nyolc nappal korábban elfoglalt bangkoki nemzetközi repülőtérről - jelentették külföldi hírügynökségek a helyszínről.

A tüntetők – korábbi bejelentésüknek megfelelően – közép-európai idő szerint reggel négy órakor láttak hozzá az épület kiürítéséhez és “őrhelyeik” felszámolásához. A Népi Szövetség a Demokráciáért (PAD) ellenzéki pártszövetség kedden határozott úgy, hogy szerdán beszüntet minden kormányellenes tiltakozó megmozdulást.

Azért vetettek véget a tüntetésnek, mert a thaiföldi alkotmánybíróság kedden elrendelte a hat kormánypártból háromnak a feloszlatását a tavalyi választásokon elkövetett csalások miatt, egyúttal öt évre eltiltotta a politikától Szomcsai Vongszavat kormányfőt.

Várhatóan két napon belül helyreáll a forgalom a Szuvarnabhumi repülőtéren – közölte szerdán a légikikötő igazgatója. Az első beérkező utasszállító járat a Thai Airways thaiföldi légitársaság belföldi járata lesz. A gép az ország déli részén található Phuketről érkezik, közép-európai idő szerint szerda reggel kilenc óra körül, 305 utassal. Az első induló járat – szintén a Thai Airways gépe – Rómába közlekedik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik