Élet-Stílus

Palermóban elpáholták az AC Milant

A Serie 14. fordulójában az AC Milan kétgólos vereséget szenvedett Palermóban. A brazil Ronaldinho két tizenegyest is rúghatott, de csak egyszer talált be.

A Kaká nélkül felálló AC Milan az olasz bajnokság 14. fordulójának zárómérkőzésén 3-1-re kikapott Palermóban, ezzel véget ért egy hosszú sorozat: a milánói gárda tizenhat veretlenül megvívott találkozó után nyelte le újfent a vereség rosszízű piruláját.

Alakulhatott volna másképp is, amennyiben a meccs elején Pato a kapuba továbbítja a védőktől ajándékba kapott labdát, vagy ha a 25. percben Ronaldinho gólra váltja a Pato elleni szabálytalanságért befújt tizenegyest.

Nem tette (Amelia kapus védett), a szünet után pedig kilenc perc alatt két gólt is kapott: előbb Miccoli lőtt 16 méterről a bal alsó sarokba, majd egy hosszan előrevágott labdát Cavani csúsztatott 11 méterről a kapu jobb oldalába. És ezzel még nem volt vége: a 80. percben Simplicio is betalált, Liverani baloldali beadását követően öt méterről fejelt a kapu bal alsó sarkába.

Kikapott a Milan, ráadásul Pato megsérült (MTI/EPA)

Kikapott a Milan, ráadásul Pato megsérült (MTI/EPA)

A Milan újabb három perc elteltével szépített, miután Ronaldinho a második tizenegyesét már gólra váltotta. „Ha az első büntető beakad, másképp alakul a meccs, de a Palermo megérdemelten nyert” – így Adriano Galliani, az AC Milan elnöke.

A piros-feketék – a listavezető Intertől hat ponttal lemaradva – a harmadik helyen állnak a tabellán, míg a hátrommeccses nyeretlenségi szériáját megtörő Palermo a tizenegyedik.

Serie A, 14. forduló:
Palermo-AC Milan 3-1 (0-0)
Gól: Miccoli (50.), Cavani (59.), Simplicio (80.), ill. Ronalinho (83., 11-esből)

Korábbi eredmények:
AS Roma-Fiorentina 1-0
Atalanta-SS Lazio 2-0
Cagliari-Sampdoria 1-0
Genoa-Bologna 1-1
Inter-Napoli 2-1
Siena-Torino 1-0
Udinese-Chievo 0-1
Juventus-Reggina 4-0
Catania-Lecce 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik