Élet-Stílus

Serie A: szépségdíjas gólokkal nyert az Inter

Nagy csatában nyert a címvédő, egyben éllovas Internazionale a vendég, és a forduló előtt a negyedik helyen álló Napoli ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában. A Lazio kikapott, Totti megint meccset nyert az AS Romának.

Az olasz bajnokcsapat hétközben váratlan vereséget szenvedett a Bajnokok Ligájában a görög Panathinaikosztól. Az Inter kispadján ülő Jose Mourinhónak ezzel megszakadt hazai veretlenségi sorozata, de most vasárnap egy újat kezdett, miután a csapata 2-1-re legyőzte a Napolit.

Nem kellett sokat várnia a közönségnek az első gólra: egy kisszöglet után a tizenhatos sarkáról Muntari pörgetett középre, ahol az előrehúzódó Cordoba egy csatárokat megszégyenítő mozdulattal lőtt kapásból a jobb sarokba. Alig tíz perc elteltével egy újabb szépségdíjas találattal duplázta meg az előnyét az Inter. Cruz kapott a jobb szélen remek labdát Maicontól, a támadó visszasarkazott a brazilnak, akinek a lövésszerű beadását Muntari sarkazta a hálóba.

Cordoba támadásban is jeleskedett (MTI/EPA)

Cordoba támadásban is jeleskedett (MTI/EPA)

Az addig kapura veszélytelen vendégek sem akartak lemaradni: Zalayeta megintcsak sarokkal játszotta meg Lavezzit, és az argentin csatár a kapus mellett a kapufára emelt, ahonnan a labda a gólvonalon túlra jutott.

A látványos és három gólt hozó első 45 perc után a második félidőben már nem sok minden történt. Mourinho csapata az eredmény tartására rendezkedett be, a Napoli pedig képtelen volt feltörni a hazaiak védelmét, akik így megérdemelten szereztek három pontot.

A nap másik rangadóján, az AS Roma és a Fiorentina között a fővárosiak csapatkapitánya, Francesco Totti volt a nyerőember. A falkavezér egy irtózatos erejű lövéssel vette be a hét közben a BL-től búcsúzó lilák kapuját. A Lazio kikapott az Atalanta vendégeként, a Chievo pedig idegenben diadalmaskodott az Udinese ellen, egy a 87. percben “szerzett” öngóllal.

Serie A, 14. forduló:
AS Roma-Fiorentina 1-0
Gól: Totti (59.)

Atalanta-SS Lazio 2-0
Gól: Valdes (54.), Floccari (68.)

Cagliari-Sampdoria 1-0
Gól: Jeda (48.)

Genoa-Bologna 1-1
Gól: Sculli (55.), illetve Vaio (63.)

Internazionale-Napoli 2-1
Gól: Cordoba (16.), Muntari (24.), illetve Lavezzi (36.)

Siena-Torino 1-0
Gól: Maccarone (19.)

Udinese-Chievo 0-1
Gól: Felipe (87. öngól)
Kiállítva: Natale (57., Udinese)

Később:
Palermo-AC Milan 20:30 ó

Szombaton játszották:
Juventus-Reggina 4-0
Catania-Lecce 1-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik