Élet-Stílus

Rangadót nyert a Bayern München

A Bayern München két góllal legyőzte a Bayer Leverkusent a Bundesliga 15. fordulójának rangadóján, és ezzel feljött a második helyre. Az éllovas Hoffenheim simán nyert, és Huszti Szabolcsék is begyűjtötték a három pontot.

A házigazda Bayer Leverkusen kezdte jobban a rangadót, Helmes bődületes lövéssel ijesztgetett, Henrique pedig a kapufát találta el. Később magához tért a Bayern München, félóra után átvette a játék irányítását, és Schweinsteiger révén helyzetei is akadtak.

A második félidőben egyértelmű fölényben játszottak a bajorok, és az 59. percben a vezetést is megszerezték. Zé Roberto baloldali beadása után Toni hat méterről a földre fejelte a labdát, amely onnan védhetetlenül a kapu jobb oldalába vágódott. Ezután is lendületben maradtak a bajorok, igaz, Castro könnyen kiegyenlíthetett volna, ha jobban céloz, így azonban a labda elzúgott a bal felső sarok mellett.

A Bayern a Leverkusen fölé nőtt (MTI/EPA)

A Bayern a Leverkusen fölé nőtt (MTI/EPA)

A 82. percben aztán minden eldőlt – Klose 16 méterről a jobb alsó sarokba lőtt -, és hátralévő időben hiába igyekeztek a hazaiak, a becsületgólt sem sikerült megszerezniük.

A kilenc meccse veretlen, legutóbbi két bajnokiját megnyerő Bayern feljött a második helyre, de nem tudott közelebb férkőzni a listavezető Hoffenheimhez, miután az újoncnak nem okozott gondot a kiesés ellen menekülő Bielefeld legyőzése.

A Löw Zsolt nélkül felálló, a magyar légiósát a kispadon jegelő Hoffenheim a szezonbeli 17. gólját jegyző Ibisevicnek és Carlos Eduardónak köszönhetően korán, mindössze 11 perc alatt eldöntötte a pontok sorsát, és a végén Copado is betalált.

A német bajnokság meglepetéscsapata a jövő héten a Bayern München vendége lesz – reklámszlogennel szólva: a müncheni mérkőzés lesz az igazi erőpróba Hoffenheim számára.

A Hannover lezárta a hárommeccses nyeretlenségi sorozatát, hazai pályán egy góllal verte a Karlsruhe csapatát. Egyébként önmagának tette szorossá a mérkőzést, a félidőben ugyanis már három góllal vezetett. Huszti Szabolcs végigjátszotta a meccset, és gólpasszal járult hozzá a Hannover sikeréhez.

A Werder szombaton ismét a szebbik arcát mutatta. A brémai csapat – amely az előző körben kikapott a Hamburgtól, míg az Anorthoszisz elleni döntetlennel búcsúzott a BL-ben – ötöt számolt a Frakfurtra; Pizarro egymaga három gólt szerzett.

Bundesliga, 15. forduló:
Werder Bremen-Eintracht Frankfurt 5-0 (3-0)
Gól: Pizarro (11., 20., 62.), Diego (44., 11-esből), Hunt (75.)

Bayer Leverkusen-Bayern München 0-2 (0-0)
Gól: Toni (59.), Klose (82.)

Hannover 96-Karlsruhe 3-2 (3-0)
Gól: Hanke (12., 18.), Forssell (44.), ill. Da Silva (48., 11-esből), Stindl (87.)

Borussia Mönchengladbach-Energie Cottbus 1-3 (0-1)
Gól: Gohoury (59.), ill. Bradely (17., öngól), Sörensen (51.), Jula (85.)

1899 Hoffenheim-Arminia Bielefeld 3-0 (2-0)
Gól: Ibisevic (5.), Eduardo (11.), Copado (89., 11-esből)

Pénteken játszották:
Hertha BSC-1. FC Köln 2-1

Vasárnap játsszák:
VfB Stuttgart-Schalke, 17:00
VfL Bochum-Hamburg, 17:00
Borussia Dortmund-VfL Wolfsburg, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik