Élet-Stílus

Télen is folyik az M6/M60-as építése

A téli hónapokban is dolgoznak az M6/M60-as autópálya Szekszárd-Bóly-Pécs szakaszának építésénél. A kivitelezést csak az akadályozhatja, ha nagyon hideg lesz az idő.

Vannak olyan munkafolyamatok, mint például a hídépítések bizonyos fázisai, melyek az időjárástól függetlenül is végezhetők, -5 fok alatt azonban építési szerkezeteket már nem tudnak betonozni – közölte Rakita András, a Mecsek Construction Group főmérnöke.

A főmérnök hangsúlyozta, hogy a kivitelezés az ütemtervnek megfelelően halad, a földmunkák készültségi szintje elérte a mostanra tervezett 90 százalékot, így a maguk részéről „nyugodtan várják a téli hónapokat”.

Rakita András azzal kapcsolatban, hogy az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) munkavállalói bejelentésre vizsgálatot indított a napokban a sztráda építése közben kiderült szabálytalanságok miatt, azt közölte: támogatják a kontrollt, és ezzel párhuzamosan ők is újra megvizsgálják az alvállalkozóikkal kötött szerződéseiket. Eddig mindent rendben találtak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik