Élet-Stílus

AC Milan: Gallas és Mutu érkezhet

Egyes olasz lapok biztosra veszik, hogy a védő William Gallas (Arsenal) és a csatár Adrian Mutu (Fiorentina) hamarosan az AC Milan csapatához igazol.

William Gallas jelenleg az Arsenal labdarúgója, ugyanakkor a La Gazzetta Dello Sport szerint már nem sokáig lesz így. Az olasz lap azt állítja, hogy az AC Milan kész ajánlatot tenni a francia védőért, sőt, állítólag a milánóiak már fel is vették a kapcsolatot a londoni klubbal. Gallas klubváltása amúgy logikus megoldásnak tűnik, miután Arsenálnál lassan nem kívánatos személlyé válik.

Nemrég felmentették csapatkapitányi tisztségéből, mert kritizálta a játékostársait, de korábban is akadtak olyan dolgai, amely nem feltétlenül tették népszerűvé a klubnál. Gallasnak 2011-ig van szerződése az Arsenallal, amelynél 4 millió euró körül keres, és úgy hírlik, a Milan kész teljesíteni az igényeit.

Milánóba tart? (goal.com)

Milánóba tart? (goal.com)

Adriano Galliani elnök nemrég leszögezte: nem adnak el és nem igazolnak senkit a téli átigazolási időszakban, ám Ariedo Braida sportigazgató William Gallas ügyében kész meggyőzni a klub első emberét.

Olasz lapértesülések szerint a korábban az Interben, a Chelsea-ben és a Juventusban is megfordult, jelenleg a Fiorentinát erősítő Adrian Mutu jövő nyáron az AC Milanba igazol. A Fiorentinánál azonban cáfolják ezt a hírt.

„A Roma is megakarta szerezni a nyáron, de mi nem adtuk el. Miért gondolkodnák ezen, amikor még csak a szezon felénél járunk. A játékos Milánóba igazolásáról szóló hír az újságok pletykája” – így Sandro Mencucci, a firenziek vezérigazgatója.

Pénzbüntetésben bíznak

Adriano Galliani, az AC Milan elnöke abban bízik, hogy eltiltás helyett csak pénzbüntetéssel sújtja az Olasz Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága Kaha Kaladzét. A futballista vasárnap a Torino ellen 2-2-re végződött bajnoki után támadt rá a játékvezetőre és különböző sértéseket vágott a sípmester fejéhez. „Bízunk benne, hogy megússza egy komoly pénzbüntetéssel. Korábban Francesco Totti is pénzbírságot kapott egy hasonló esetért” – így Galliani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik