Élet-Stílus

Pars decemberben olimpiai ezüstérmes lehet

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága december közepén dönt a doppingolással vádolt fehérorosz dobóatléták ügyében. Eltiltásuk esetén a kalapácsvetésben eredetileg negyedik Pars Krisztián olimpiai ezüstérmes lehet.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága december 10-12-i ülésén dönt a fehéroroszok doppingolással vádolt két kalapácsvetőjének, a pekingi játékokon második Vagyim Gyevjatovszkijnak és az ott bronzérmes Ivan Tyihonnak az ügyében, akiknek eltiltása esetén az eredetileg negyedik Pars Krisztiáné lenne az olimpiai ezüstérem – erről Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi és jogi igazgatója tájékoztatta az MTI-t.

„Eredetileg novemberben a fegyelmi bizottság tárgyalta volna az ügyet, de az a jogilag felettes szervhez került – mondta Nagy Zsigmond. – Azt, hogy a NOB végrehajtó bizottsága magához vonta az ügyet, vagy a fegyelmi bizottság ajánlására tárgyalja, nem tudjuk, ugyanakkor ennek nincs is jelentősége.”

Szeptemberben a NOB október 17-ig adott haladékot a két fehérorosz atlétának arra, hogy bizonyítékokkal alátámasztott magyarázatot adjanak, miért volt a mintájukban a megengedettnél magasabb a tesztoszteronszint.

Pars december közepéig izgulhat (MTI)

Pars december közepéig izgulhat (MTI)

Később a Nemzetközi Olimpiai Bizottság novemberi döntést jelzett, ugyanakkor erre végül csak december 10-12-én, a végrehajtó bizottság ülésének keretében kerül majd sor.

A két fehérorosz atlétának az augusztus 17-i, ötkarikás döntő után levett mintájában volt túl magas a tesztoszteronszint.

Amennyiben bűnösnek találják őket, elveszthetik az érmeiket, s ez esetben az ezüst az eredetileg negyedik Parshoz kerülne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik