Élet-Stílus

Öt debütáns a kézi Eb-n

Imre Vilmos, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 16 fős keretét a december 2. és 14. közötti macedóniai Európa-bajnokságra. Öt játékos - Pastrovics Melinda, Balogh Barbara, Vincze Melinda, Bulath Anita és Sopronyi Anett - első kontinensviadalán szerepel majd.

Az olimpiai negyedik helyezett csapat sorrendben a román, a dán és a francia együttessel mérkőzik, az első három jut az Eb középdöntőjébe.

Sinka László, a magyar szövetség főtitkára elmondta: az elnökség a legjobb hat közé várja a válogatottat. Az első helyezés 15 millió, a második 12 millió, a harmadik 10 millió, a negyedik 7 millió, az ötödik 5 millió, a hatodik helyezés pedig 4 millió forintot ér.

Edzés közben Görbiczék (MTI)

Edzés közben Görbiczék (MTI)

“Már a csoportból is nehéz lesz a továbbjutás, hihetetlenül erős a mezőny. Reméljük, hogy a macedón szervezők felnőnek a feladathoz, és nem lesz gond a rendezéssel” – jegyezte meg Sinka.

A kapitámy, Imre Vilmos szerint a felkészülés közepén jár a csapat, a hátralévő napokban elsősorban a védőtaktikán kell még csiszolni.

Az Eb-ről a két finalista kijut a jövő évi kínai vb-re, s az aranyérmes automatikusan indulhat a 2010-es norvég-dán közös rendezésű kontinensviadalon.

A keret
Kapusok: Pálinger Katalin (Győri Audi ETO KC), Herr Orsolya (Győr), Pastrovics Melinda (DVSC-Aquaticum)
Bal szélsők: Vérten Orsolya (Győr), Vincze Melinda (Dunaferr)
Bal átlövők: Szűcs Gabriella (Oltchim Valcea), Bulath Anita (Podravka Koprivnica)
Irányítók: Görbicz Anita (Győr), Szucsánszki Zita (Budapest Bank-FTC)
Jobb átlövő: Tomori Zsuzsanna (Győr), Hornyák Ágnes (Győr), Sopronyi Anett (Tajtavill-Nyíradony)
Jobb szélső: Kovacsicz Mónika (Viborg), Bódi Bernadett (Randers)
Beállós: Szamoránsky Piroska (FTC), Balogh Barbara (Dunaferr)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik