Élet-Stílus

Nem kegyelmezett a FIFA

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) meghatározatlan időre kitiltotta a perui csapatokat a nemzetközi tornákról, sorozatokról.

A döntés hátterében a helyi szövetség és sportkormányzat vitája áll: az állami irányítású Sportintézet (IPD) nem ismeri el Manuel Burgát a futballszövetség elnökének, mivel álláspontja szerint megválasztása szabálytalan volt.

Joseph Blatter, a FIFA elnöke a múlt héten figyelmeztette a peruiakat, hogy hétfőig rendezhetik a kialakult vitát, ellenkező esetben felfüggesztés vár a helyi szövetségre. Mivel a helyzet időközben nem változott, érvénybe lépett a szankció, melyről Eduardo de Luca, a dél-amerikai kontinentális szövetség főtitkára számolt be.

Arturo Woodman, az IPD elnöke szerint Burga nem maradhat a posztján. “Nem arról van szó, hogy a kormány beavatkozik a szövetség belügyeibe, hanem arról, hogy a törvényeket be kell tartani” – jelentette ki.

Burga viszont úgy véli, a gond az, hogy a FIFA szabályai nem hozhatók összhangba a perui törvényekkel. A perui válogatott következő fellépése csupán márciusban lesz a világbajnoki selejtezőben, klubcsapatokra azonban korábban is várna feladat a kontinentális sorozatokban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik