Élet-Stílus

Lewis cáfolta a visszatéréséről szóló híreket

A nehézsúly utolsó klasszis képviselője egy interjúban elmondta, hogy 100 millió dollárért hajlandó lenne visszatérni a ringbe. Ezt az összeget aligha fizetné ki bárki, ráadásul később a BBC-nek már cáfolta a 43 éves Lennox Lewis a Klicsko elleni meccs hírét.

Nem teljesen világos, hogy mik is Lennox Lewis szándékai, hiszen a Mail on Sunday-nek még azt mondta, hogy 100 millió dollárért újra bokszkesztyűt húzna. A britek büszkesége nyilatkozatában azt hangoztatta, hogy nem a pénzszűke miatt szánná rá magát erre a lépésre, mert anyagiakban nem szenved hiányt, hanem azért, hogy megmentse a sportágat.

„Ha valaki nagy pénzt fizetne nekem, újra ringbe szállnék. De nekem igazából nincs szükségem a pénzre, ám a sportágnak úgy látszik, szüksége van rám. A nehézsúly unalmas, minden nagy egyéniség visszavonult. Én meg tudom menteni a sportágat, ha leteszik elém ezt a pénzt” – mondta az öt éve visszavonult klasszis az angol lapnak.

Mit akar Lewis? (MTI/EPA)

Mit akar Lewis? (MTI/EPA)

A 43 éves Lewis nem sokkal később a BBC-nek már arról beszélt, hogy nem tervezi a visszatérését. „Egyelőre senki nem keresett, de nem is hiszem, hogy létezik olyan ajánlat, amellyel vissza tudnának csábítani a ringbe. Minden célomat elértem a profi bokszban” – mondta az egykori világbajnok, aki legutoljára 2003-ban bokszolt Vitalij Klicskóval.

Az egykori klasszis szándékai nem teljesen világosak, ám nemcsak emiatt kérdéses, hogy újra láthatjuk-e a ringben a nehézsúly utolsó klasszisát.

Aligha lesz bárki, aki a kért 100 milliót a brit legenda elé tolja, hisz a sztárbokszolók a tévés bevételből (PPV) kapják a pénzüket, vagyis csak a küzdelmet követő hetekben szokott kiderülni, hogy éppen mennyiért léptek ringbe. Természetesen van, hogy a tévétársaságok garantálnak valamiféle minimális fellépti díjat, ám ilyen nagy összegre senki nem adhat garanciát.

A profiboksz-történelemben tudniillik a mai napig csak két mérkőzés lépte át a bűvös százmilliós küszöböt: a tavalyi Floyd Mayweather Jr – Oscar De La Hoya (120 millió), és a 2002-es Lennox Lewis – Mike Tyson (107 millió), de ebből az összegből mindkét bokszoló, illetve az üzletet lebonyolító vállalkozások is részesedtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik