Élet-Stílus

Bunyóztak az argentin DK-játékosok

Hiába vezetett az argentin teniszcsapat, végül a spanyolok nyertek a Davis-kupa fináléjában. Az elherdált előny miatt annyira frusztráltak voltak a hazai közönség előtt szereplő játékosok, hogy egymásnak estek az öltözőben.

Az első pénteki egyes mérkőzést megnyerte David Nalbandian, de a következő három mérkőzést a spanyolok hozták, így 3-1-es összesítéssel megverték a hazai pályán szereplő argentinokat.

A gauchók egyetlen pontját szerző Nalbandian lapjelentések szerint a vasárnapi záró, egyes mérkőzések előtt verekedett össze a társakkal.

Nalbandian - az egyik bunyós (MTI/EPA)

Nalbandian – az egyik bunyós (MTI/EPA)

A világranglista 11. helyén álló játékos azt sérelmezte, hogy Juan Martin del Potro egy héttel a Davis-kupa finálé előtt elutazott a sanghaji Mesterek Kupájára, ahelyett, hogy a csapattal készült volna.

Elképzelhető, hogy del Potro a verekedés során sérült meg, és ezért nem állt ki vasárnap a Verdasco elleni mérkőzésre. Hivatalosan egy combsérülés miatt kellett beugrania Jose Acasusónak, aki óriási, ötszettes meccsen kapott ki.

—-Nadal telefonon követte a DK-diadalt—-

A sérülés miatt hiányzó Rafael Nadal tévén és telefonon keresztül izgulta végig a spanyol válogatott 3-1-es argentínai diadalát a tenisz Davis Kupa döntőjében.

A térdét fájlaló világelső odahaza szorított a Mar del Platában küzdő társainak, mivel Emilio Sanchez Vicario szövetségi kapitány eltanácsolta az utazástól, mondván, csak feleslegesen magára vonná a figyelmet.

“Sajnálom, hogy nem lehettem ott, de borzasztóan örülök a sikernek. Kevesen várták ezt az eredményt, elvégre az argentinok tíz éve veretlenek voltak otthon a DK-ban. Büszke vagyok a csapatra” – nyilatkozta a már a szezonzáró sanghaji Mesterek Kupáját is kihagyó sztár.

A győztes spanyolok (MTI/EPA)

A győztes spanyolok (MTI/EPA)

Nadal nagyrészt mallorcai villájában nézte a tévéközvetítést, az első napon azonban egy szállodából figyelte az eseményeket, és amikor műszaki hiba miatt szünetelt az adás, telefonon hívogatta a pálya mellett ülő társait.

“Még jó, hogy a meccs alatt nem volt nálam a mobilom, különben Rafa biztosan adott volna néhány tanácsot” – tréfálkozott a posztjáról távozó Sanchez Vicario.

A spanyolok történetük során harmadszor (2000, 2004, 2008) hódították el a salátástálat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik