Élet-Stílus

Schweinsteigert már januárban vinné a Juventus

A Juventus kitartóan keresi a nyári visszavonulását tervező Pavel Nedved utódját, s az olaszok a Bayern München válogatott klasszisát vélik a cseh örökösének. Nem kizárt egy téli csapatváltás sem.

A torinói Tuttosport szerint Alessio Secco szabad kezet kapott: januárban alaposan megerősítheti a csapat keretét.

A sportigazgató már régóta szajkózza a müncheni szélső nevét – elképzelhető, hogy két elbliccelt nyári nekibuzdulás után ezúttal eredményes lesz.

Bastian Schweinsteiger mellett a brémai brazil Diego, a gelsenkircheni horvát Rakitic, valamint a szintén müncheni Podolski is a jelöltek között van, ám – stílusát és munkabírását tekintve – a szőke üstökű német válogatott áll legközelebb Nedvedhez.

Schweinsteigert egyre kitartóbban követi a Juventus (dpa)

Schweinsteigert egyre kitartóbban követi a Juventus (dpa)

Secco legutóbb Berlinben, az angolok elleni – kevésbé sikerült – találkozón vizslathatta kiszemeltjét (kiszemeltjeit), s a Tuttosport már kész tényként állítja: Torinóban megoldják a pénzeszsákot, a Juventus markáns ajánlattal rukkol elő a közeljövőben.

Schweinsteiger szerződése 2009 júniusában jár le, s bár a bajorok a hosszabbításról tárgyalnak a játékossal, a Bayern középpályás utánpótlása – így az idei szezonban mindössze két találkozón bevetett Toni Kroos, avagy a szintén „jegelt” argentin Sosa – veretes, azaz a németek pótolni tudnák az elsősorban a szélen, de a középpálya tengelyében is használható 24 esztendős futballistát. Ráadásul a müncheniek a héten kölcsönben megszerezték az amerikai Landon Donovant is.

Nedved szerződése – Schweinsteigeréhez hasonlóan – 2009. június 30-án jár le. Secco attól sem zárkózik el, hogy már januárban a csapathoz csábítsa a német futballistát; a zebrák ezt egy olasz viszonylatban is komoly 4,5 millió eurós éves fizetéssel is megtoldanák.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik