Élet-Stílus

Kormányzati összekötőt kapott a Mercedes

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Balogh László (MSZP) országgyűlési képviselőt bízta meg a Daimler AG kecskeméti beruházásához kapcsolódó kormányzati teendők összehangolására, valamint azok népszerűsítésére.

“A miniszterelnök elvárja, hogy ismereteimet, kapcsolatrendszeremet használjam fel annak érdekében, hogy az ország számára fontos beruházás zökkenőmentesen valósuljon meg” – mondta a szocialista országgyűlési képviselő.

Balogh László hozzátette: azt szeretné, ha a térségben működő vállalkozások minél nagyobb számban kapjanak lehetőséget ahhoz, hogy a német autóipari konszern beszállítóivá válhassanak.

Balogh László reményét fejezte ki, hogy továbbra is jól együtt tud működni Zombor Gábor (Fidesz) polgármesterrel, és személye valódi segítséget jelent a beruházáshoz szükséges munkálatok gyors lebonyolításában.

A megbízólevél szerint a miniszterelnök megbízottja jogosult arra, hogy a tevékenységhez szükséges információkat megkérje, és a munkájához a megfelelő segítséget megkapja. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere elmondta: a Mercedes-beruházással egy időben el kell készülni a kormány által vállalt infrastrukturális fejlesztéseknek is.

A Mercedes-Benz mintegy 800 millió eurót invesztál kecskeméti új gyárának létrehozásába, amely a német rastatti gyárral képez közös termelési hálózatot. 2012-től az A- és B-osztály új generációjának két modellje gördül majd le a kecskeméti gyártósorokról. Az új üzemmel további gyártási kapacitást hoznak létre a kompakt gépjármű kategóriában, amelyben a Mercedes-Benz személygépkocsik kínálatát kettőről négyre bővítik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik