Élet-Stílus

Három meccsre eltiltották Drogbát

A Chelsea támadója alig hogy visszatért a sérüléséből ismét kénytelen lesz kihagyni a londoniak jó pár mérkőzését. Didier Drogba ugyanis egy érmét hajított gólja ünneplésekor az őt megdobáló ellenfél szurkolói közé a Chelsea és a Burnley Ligakupa-találkozón.

A sérüléséből visszatért támadó, aki a szezonban először volt eredményes, a 27. percben betalált, ezzel megszerezte a vezetést a Chelsea-nek, majd – állítása szerint – ünnepelni szeretett volna, de a vendég Burnley hívei megdobálták.

Erre ő visszahajított egy pénzérmét, és előtte mutatóujjával az ismert módon be is mutatott a Burnley-szurkolóknak. Drogba sárga lapot kapott az eset után, de nem úszta meg ennyivel a dolgot. Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) hárommeccses eltiltással sújtotta a 30 éves támadót, aki egyébként már a mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy megbánta a tettét.

Megbánta (MTI/EPA)

Megbánta (MTI/EPA)

„Ünnepelni akartam, amikor is rengeteg tárgy zúdult felém. Nagy hiba volt, hogy fogtam az egyik érmét, és visszadobtam. A pillanat hevében cselekedtem, egy kisiklás volt, amit már meg is bántam. Ha esetleg valaki megsérült, akkor természetesen elnézést kérek tőle” – nyilatkozta bűnbánóan Drogba. Ekkor még nem tudta, hogy senkinek nem lett baja.

A szövetség mellett a rendőrség is vizsgálódik az ügyben.

Ferguson a lelátón

A szövetség Sir Alex Fergusont is eltiltotta. A Manchester Unitedet irányító skót tréner azért kényszerül a lelátóra, mert a november elsején lejátszott, Hull City elleni bajnoki (4-3) után megsértette a bírót. A szakember elismerte vétségét és elfogadta a büntetést, valamint a vele járó 10 ezer fontos bírságot. Az eltiltás december 2-án lép életbe, azaz Fergusonnak a Blackburn elleni Ligakupa-találkozót és a Sunderland elleni Premier League-meccset kell kihagynia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik