Élet-Stílus

Eltörölné a pontrendszert a Forma-1 ura

Bernie Ecclestone legújabb ötlete szerint a Forma-1-es világbajnokságon eltörölnék az egyéni pontversenyt, és minden viadalon érmeket kapnának a dobogósok. A vb-győztes a legtöbb aranyérmet szerzett pilóta lenne.

A sorozat első számú vezetője azt szeretné, ha csak a konstruktőri versenyben maradna az eddigi pontozásos rendszer, azaz egyéniben senki sem kapna külön pontokat. Ugyanakkor a helyezéseket számon tartanák a rangsorolás miatt.

“Teljesen biztos vagyok benne, hogy ezt az irányt kell követnünk. Így mindenki rá lenne kényszerítve a küzdelemre, hogy győzelemre törekedjen” – mondta a 78 éves sportvezető. – “Mindenki támogatta az ötletemet, akivel beszéltem, örültek neki.” Ecclestone azt reméli, így elkerülhető lesz, hogy bárki is megelégedjen egy biztos pontszerzéssel.

Újabb változásokon töri a fejét (MTI/EPA)

Újabb változásokon töri a fejét (MTI/EPA)

Az elképzelést valószínűleg többek között az idei emlékezetes szezonzáró Brazil Nagydíj “ihlette”, melyen a végül egy ponttal győztes Lewis Hamilton az egész viadalon csak arra figyelt, hogy a negyedik, ötödik helyen haladjon, tudva, hogy négy pont megszerzésével (5. hely) már övé a bajnoki cím. A fiatal brit minden idők legfiatalabb világbajnoka lett, míg riválisa, Massa győzelme ellenére második. Ecclestone új rendszere mellett azonban Massáé lett volna a bajnoki cím, hiszen ő hat, míg Hamilton csak öt futamot nyert idén.

A javaslatról egyelőre még sem a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), sem a Forma-1-es Csapatok Szervezete (FOTA) nem tárgyalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik