Élet-Stílus

Visszavonul a portugál gólrekorder

Bejelentette visszavonulást Pauleta, a portugál labdarúgó-válogatott legeredményesebb támadója. A rutinos játékost több helyről is keresték, ám ő úgy döntött, hogy felhagy a futballal.

A 35 éves futballista, aki jelenleg csapat nélküli, és idejét Azori-szigeteki labdarúgó iskolája ügyeivel, illetve utazgatással tölti, a Le Parisien című lapnak úgy nyilatkozott, hogy a döntést tulajdonképpen már az előző idény végén meghozta, amikor lejárt a szerződése a Paris Saint-Germainnel.

Ezzel együtt azóta is kapott ajánlatokat, mégpedig Európából, a Perzsa-öböl térségéből és az Egyesült Államokból. „Továbbra is karban tartom magam, egy hónap alatt képes lennék visszakapaszkodni a megfelelő szintre, de nincsenek ilyen szándékaim” – közölte.

Válogatott szinten elmaradtak a sikerek (MTI/EPA)

Válogatott szinten elmaradtak a sikerek (MTI/EPA)

Tervei szerint hamarosan találkozik Charles Villeneuve-vel, a PSG elnökével, hogy egyeztessen arról a szerepről, amelyről még a legutolsó szerződéshosszabbítása alkalmával állapodtak meg. Eszerint jártában-keltében a fővárosi klubot népszerűsíti majd.

Pauleta, hivatalos nevén Pedro Miguel Carreiro Resendes, háromszor – egyszer a Girondins Bordeaux-val (2002), két alkalommal pedig a PSG-vel (2006, 2007) – volt gólkirály a francia bajnokságban. A párizsi alakulatban összesen 109 gólt szerzett, ami a klub történetében minden idők legjobb teljesítménye.

A PSG-vel 2004-ben és 2006-ban Francia Kupát, 2008-ban Ligakupát nyert, utóbbi trófeát 2002-ben is megkaparintotta a Bordeaux tagjaként. Franciaországi szerepvállalása előtt az Uniao Micaelensében, az Estoril Praiában, az UD Salamancában és a Deportivo La Corunában futballozott.

Hazája válogatottjában 47-szer talált a kapuba, ezzel csúcstartó.

—-Sagnol is befejezi?—-

Bár 2010-ig szól a szerződése a Bayern München labdarúgócsapatánál, könnyen lehet, hogy az idény végén visszavonul Willy Sagnol.

A francia válogatott védő erről már tájékoztatta a bajor klub vezetőit. “Ha májusig nem javul a helyzet, akkor befejezem” – mondta a 31 éves játékos a Kicker sportmagazinnak.

Sagnol Achilles-műtétje miatt már hónapok óta maródi, jelenleg egy gyulladás akadályozza a visszatérésben. „Ez az egész már sokkal hosszabb ideje tart, mint gondoltam. Különösen a bizonytalanság rossz” – nyilatkozott a Bayernnel 2001-ben Bajnokok Ligája- és klub Világkupa-győztes játékos.

A francia válogatottban 58-szor szerepelt Sagnol 184 Bundesliga-mérkőzést játszott a bajorokkal, ötször volt bajnokcsapat tagja, négyszer nyert Német Kupát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik