Élet-Stílus

Római derbit nyertek a farkasok

A pályaválasztó AS Roma győzelmét hozta a 163. fővárosi rangadó a Serie A 12. fordulójában. A „farkasok" 1-0-ra verték a Laziót, de így is maradtak a 17. helyen.

A Roma a 17., a Lazio a negyedik helyről várta a rangadót, amely előtt a szurkolók „csinálták a fesztivált”, ennek nyomán nyolc drukkert vettek őrizetbe, mert a Stadio Olimpicónál megdobálták a rendőröket, akik közül 15-en megsérültek.

Ami a pályán történteket illeti: az első félidő kiegyenlített küzdelmet, és egy nagy AS Roma helyzetet hozott. Ezt a rangadóra gólt ígérő Vucinic rontotta el, pontosabban a bosnyák csatár bólintása után Carizzo bravúrral tolta ki a labdát a bal alsó sarok elől. A szünet után azonban egy újabb hazai fejest követően már a kapuban kötött ki a labda: Totti ívelt be a bal oldalról, és Julio Baptista a bal alsó sarokba csúsztatott.

A brazil másodszor volt eredményes a Serie A-ban, ezt megelőzően a második fordulóban, a Palermónak talált be.

Julio Baptista döntötte el a rangadót (MTI/EPA)

Julio Baptista döntötte el a rangadót (MTI/EPA)

A „farkasok” góljára egyébként szinte azonnal válaszolhatott volna a Lazio, de Doni hatalmas bravúrral védte Zarate ívelt fejesét. Ez volt a „kékek” legnagyobb helyzete a derbin, ámbátor később Rocchi és Pandev lábában is benne volt a gól, ám a hazai hálóőr védéseinek köszönhetően benn is maradt.

Átellenben a Tottit váltó Menez hagyott ki egy nagy helyzetet, a Lazio kapusa lábbal védte a francia csatár próbálkozását.

Maradt az 1-0, így Luciano Spalletti a 100. győzelmét ünnepelhette a Roma kispadján. A kopasz szakvezető mégsem lehet boldog, hiszen csapata maradt a „kiesésveszélyes” 17. helyen. A Lazio egy helyet visszacsúszva jelenleg ötödik.

A derbi krónikájához tartozik, hogy mind a két együttes tíz emberrel fejezte be a meccset, Ledesmának a 65. percben villant a piros lap, míg hazai oldalon Perrotta mehetett idő előtt zuhanyozni, a 87. percben.

Örökmérleg

Az AS Roma és az SS Lazio vasárnap este 163. alkalommal találkozott egymással: az örökmérleg nyelve a „farkasok” felé billen: 59 Roma-győzelem, 59 döntetlen mellett „csak” 45 Lazio-siker született. A gólkülönbség 194-161.

Serie A, 12. forduló:
AS Roma-SS Lazio 1-0 (0-0)
Gól: Baptista (50.)
Kiállítva: Perrotta (87.), ill. Ledesma (67.)
AS Roma: Doni – Panucci (Cassetti, 78.), Mexes, Juan, Tonetto – Perrotta, De Rossi, Brighi – Baptista – Totti (Menez, 76.), Vucinic (Taddei, 89.)
Lazio: Carrizo – Lichsteiner, Siviglia, Rozehnal, Radu – Brocchi (Dabo, 81.), Ledesma, Mauri (Meghni, 60.) – Pandev, Rocchi (Inzaghi, 84.), Zarate

Korábbi eredmények:
AC Milan-Chievo 1-0
Atalanta-Napoli 3-1
Cagliari-Fiorentina 1-0
Catania-Torino 3-2
Sampdoria-Lecce 3-2
Siena-Bologna 1-1
Udinese-Reggina 0-1

Szombaton játszották:
Palermo-Internazionale 0-2

Csütörtökön játszották:
Juventus-Genoa 4-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik