Élet-Stílus

Két hónapig nem játszhat az angol futball fenegyereke

Kidőlt az angol futball fenegyereke: térdszalagsérülés miatt két hónapos kihagyás vár Joey Bartonra, a Premier League-ben szereplő Newcastle futballistájára.

A balhéiról ismert labdarúgó mindössze 17 percet töltött a pályán a Newcastle hétvégi, Wigan elleni bajnokiján (2-2), miután összecsapott Lee Cattermole-lal. A vasárnap elvégzett vizsgálatok során kiderült: Joey Barton jobb térdében a keresztszalag sérült, s emiatt két hónapig nem futballozhat.

„Nem hibáztatom Lee-t, hiszen mind a ketten ugyanolyan elánnal harcoltunk a labdáért. Nyilván letaglóz a sérülés, ugyanakkor mostantól már csak az érdekel, hogy mihamarabb meggyógyuljak” – nyilatkozta a Guardiannak a 26 esztendős középpályás, aki ezúttal sportból fakadó okok miatt lesz távol…

Kényszerpihenőn (goal.com)

Két hónapig csak szurkolhat (goal.com)

Barton az idén 74 napot töltött a rács mögött, mert tavaly decemberben bántalmazott egy tinédzsert. Korábban is akadt balhéja bőven. 2005-ben, még a Manchester City játékosaként hazaküldték a thaiföldi túráról, mert egy bárban nekiesett egy Everton-drukkernek. A City 2004-es karácsonyi buliján pedig égő szivarral fenyegette meg csapattársát, Jamie Tandyt, sőt egyes lapértesülések szerint el is nyomta azt Tandy arcán.

Tavaly májusban pedig korábbi csapattársa, Osumane Dabo tett ellene feljelentést, mert Barton az egyik edzésen úgy eltángálta, hogy kórházi kezelésre szorult. Akkor négy hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik