Élet-Stílus

Egy ponttal lett az Év Autója az Opel Insignia

Szoros versenyt hozott az idei Év Autója-díj versenye. A győztes az Opel középkategóriása az Insignia lett. A német jármű a Ford Fiestát és a Volkswagen Golfot előzte meg.

Mindössze egyetlen ponttal megelőzve a Ford Fiestát, az Opel Insignia nyerte az európai autós újságírók legrangosabb elismerését, az Év Autója díjat. Az német modell 321 pontot gyűjtött, miközben a Fiesta 320-at. A harmadik helyezett a Volkswagen Golf 223 ponttal.

Ez a siker az Opel harmadik elsősége, hiszen 1985-ben a Kadett, 1987-ben pedig az Omega bizonyult a legjobbnak. Az idei szavazáson 37 nevezőből hét került a döntőbe, majd ezek közül választott a zsűri.

A 23 ország 59 újságírója közül 20 adott maximális pontot az Insigniának, míg 19-nél a Fiesta vitte a prímet. A Citroën C5 összesen 198, az Alfa Romeo MiTo 148, a Škoda Superb 144, a Renault Megane pedig 123 pontot kapott. A zsűri tagjainak 25 pontot kell szétosztaniuk, de legalább öt típusra szavazniuk kell. Döntésüket írásban is kell indokolni.

Képgaléri a hét döntősről

Képgaléri a hét döntősről

Nemcsak a technikai újítások, az ár/érték arány számít, de a környezetvédelmi, a biztonsági és a gazdasági megfelelőség is, fontos az is, hogy milyen gazdag az autó karosszéria- és motorválasztéka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik