Élet-Stílus

F1: újabb futam búcsúzhat

Komoly veszélybe került a Forma-1-es Kínai Nagydíj jövője. A szervezőknek ugyanis a jelenlegi helyzetben nem éri meg a sanghaji verseny megrendezése.

Az idén az Amerikai Nagydíj esett ki a versenynaptárból pénzügyi okok miatt, jövőre pedig már a francia és – ha nem sikerül megmenteni – a kanadai futam is eltűnik a Forma-1-ből.

Pénzügyi gondok azonban nem csak a nyugati pályáknak árthatnak. A Kínai Nagydíj jövője is bizonytalanná vált, ugyanis a sanghaji pálya évről évre veszteséget termel, a futamok idején szinte kong az ürességtől, így előfordulhat, hogy a szervezők a 2010-ig tartó szerződés lejárta után kiszállnak.

„Egyelőre mérlegeljük a helyzetet, jövőre már biztosat mondhatunk. Olyan helyzetet szeretnénk kialakítani, amelyben mind a két fél jól jár, Ecclestone és a szervezők is. Amennyiben ez sikerül, és az együttműködéssel sem lesz gond, akkor megfontoljuk a folytatást. De legalább nullszaldót szeretnénk elérni” – így Csiu Vejcseng, a kínai pálya igazgatóhelyettese.

2010 után vége? (vezess.hu)

2010 után vége? (vezess.hu)

A sanghaji szervezők annak sem örülnek túlságosan, hogy Bernie Ecclestone a Kínai Nagydíjból is éjszakai versenyt szeretne csinálni, ők úgy gondolják, hogy az ezzel járó hatalmas költségeket nem érdemes vállalniuk.

Azt, hogy mi lesz a történet vége, nem tudjuk, ugyanakkor gyanítható, hogy a száguldó cirkusz ázsiai térnyerése iránt igencsak elkötelezett Ecclestone talál majd valami megoldást, nem fogja veszni hagyni a világ egyik legnagyobb piacát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik