Élet-Stílus

Amíg a bírók sztrájkolnak, a nők nem kosaraznak

A női csapatok addig nem lépnek pályára a kosárlabda-bajnokságban, amíg a szövetség nem biztosítja minősített játékvezetők küldését a találkozókra. Ennek megfelelően a szombati és vasárnapi bajnoki mérkőzéseket elhalasztják.

„A női tagozat ragaszkodik ahhoz, hogy a mérkőzésein a bajnokság előtt közzétett, minősített játékvezetők működjenek közre. A csapatok ezért úgy határoztak, hogy 2008. november 19-től egységesen nem lépnek pályára mindaddig, amíg az MKOSZ nevezett kötelezettségének nem tesz eleget” – áll a női tagozat által Berényi János MKOSZ-elnöknek címzett levélben.

Továbbá a női tagozat közli, hogy „a kialakult helyzet miatt a 2008. november 15-re és 16-ra kiírt mérkőzéseket elhalasztja.”

Berényi az MTI megkeresésére közölte, hogy most érkezett haza külföldről, ezért egyelőre nem kíván az ügyről nyilatkozni.

Egy ideig nem pattogtatnak a nők (MTI)

Egy ideig nem pattogtatnak a nők (MTI)

Szabó György, a játékvezetői bizottság elnöke elmondta, a hétvégi találkozókra kijelölt bírók közül többen lemondták a meccseket, és noha a pótjátékvezetők közül nem mindenki élvonalbeli bíró, de rendelkezik a szükséges képesítéssel.
Ekképp a meccsek megrendezése részükről biztosított.

A női, majd a férfi bajnokságban kirobbant sztrájk október 10-én, illetve 18-án ért véget, amikor a klubok megegyeztek a bírókkal a biztonsági kérdésekben, valamint az anyagi juttatásokban.

Valovics István, a sípmesterek képviselője viszont november 7-én arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy a bírók újabb tiltakozásba kezdenek, mert nem helyezték vissza hivatalába a nemrég leváltott játékvezetői bizottságot, annak elnökévé Szabó Györgyöt nevezték ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik