Élet-Stílus

Mesterek Kupája: Davigyenko nyerte a ki-ki meccset

Befejeződtek a küzdelmek az Arany csoportban a sanghaji Mesterek Kupáján. Djokovics már korábban bebiztosította a helyét az elődöntőben, a második továbbjutó helyet pedig az orosz Davigyenko szerezte meg, miután a vártnál könnyebben legyőzte Del Potrót.

A nap első mérkőzésének a presztízsen kívül nem volt különösebb tétje, hiszen a francia Tsonga két vereségével már biztosan elbúcsúzott a további küzdelmektől, Djokovics viszont a csütörtöki mérkőzés eredményétől függetlenül ott lesz a négy között.

Az előjelek ellenére a világranglista harmadik Djokovics nem vette félvállról a mérkőzést, és az első szettben leteniszezte francia ellenfelét. Tsonga elbukta az első adogatójátékát, majd a harmadikat is, így simán elbukta az első felvonást.

A második játszmára összekapta magát a francia, és nagy küzdelemre késztette szerb ellenfelét. Tsonga elsősorban a feljavult első szerváinak köszönhette, hogy tartotta a lépést a Djokoviccsal, sőt 6:5-nél ő brékelt, és kiegyenlített a szettek tekintetében. A döntő harmadik szettben csak egy játékos volt a pályán, ezúttal a francia nem hagyott esélyt ellenfelének, és győzelemmel zárta a 2008-as idényt.

Davigyenko nem hagyott kétséget afelől, ki a jobb (MTI/EPA)

Davigyenko nem hagyott kétséget afelől, ki a jobb (MTI/EPA)

Az Arany csoport utolsó mérkőzésén a hasonló mérleggel (1 győzelem, 1 vereség) érkező orosz Davigyenkónak és az argentin Del Potrónak egymás között kellett eldöntenie, hogy melyikük lép tovább a csoportból Djokovics mellett.

A várt nagy csata elmaradt, a világranglistán nyolcadik argentin katasztrofális százalékkal ütötte az első szerváit, és így esélye sem volt a sorozatban negyedik szezonját a Top5-ben befejező orosszal szemben. Az első elvesztett szervagémet, még visszanyerte Del Potro, de aztán rögtön ismét rontott, és 3:6-ra elbukta a szettet.

Már ekkor lehetett érezni, hogy itt ma csak Davigyenko nyerhet, és ezt a jelek szerint az argentin is belátta. A második felvonás még simább lett, mint az első.

Sanghaj, Mesterek Kupája, 3. (utolsó) forduló
Arany csoport:
Davigyenko (orosz, 4.)-Del Potro (argentin, 7.) 6:3, 6:2
Tsonga (francia, 6.)-Djokovic (szerb, 2.) 1:6, 7:5, 6:1

A csoport végeredménye:
1. Djokovic 2 győzelem
2. Davigyenko 2
3. Del Potro 1
4. Tsonga 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik