Élet-Stílus

Zátonyra futott a Queen Elizabeth 2

Rövid időre megfeneklett kedden a brit partoknál a Queen Elizabeth 2, a világ egyik leghíresebb óceánjárója, amelyen már több száz híresség is utazott.

Az utolsó világ körüli útján hajózó brit óceánjáró egy homokzátonyra futott, de rövidesen sikerült továbbhaladnia a dél-angliai Southampton kikötője felé, ahol II. Erzsébet királynő férje, Fülöp edinburgh-i herceg búcsúlátogatást tesz a fedélzeten. Ezután a hajó Dubai felé indul majd tovább, hogy lehorgonyozzon egy mesterséges sziget partjainál, és ötcsillagos szállodává alakuljon át.

Valamivel több mint négy évtized során az óceánjáró 25 világ körüli utat tett meg, s több mint nyolcszázszor szelte át az Atlanti-óceánt. 1982-ben csapatszállítóvá is átalakították, és háromezer brit katonát vitt az argentinok által megszállt Falkland-szigetek háborús övezetébe.

A megfeneklett óceánjáró (fotó: MTI/EPA)

A megfeneklett óceánjáró (fotó: MTI/EPA)

Fedélzetén több száz híresség is megfordult, köztük Elizabeth Taylor és Paul Newman, valamint a brit királyi család több tagja, II. Erzsébet királynő, Károly herceg és Diana hercegnő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik