Élet-Stílus

Behúzták a féket a Chelsea-nél

A gazdasági válság elérte a Chelsea-t is. Az angol futballklub egy hete elbocsátotta 15 tehetségkutató szakemberét, a napokban pedig bejelentették a vezetők, hogy idén januárban a korábbi évekkel ellentétben nem költhet a tréner az átigazolási piacon.

Roman Abramovics 2003-ban vásárolta meg a Chelsea együttesét, és azóta a klub hivatalos kimutatásai szerint több mint 700 millió eurót költött a hobbijára. Az elmúlt években úgy tűnt elapadhatatlan forrásokkal rendelkezik az orosz üzletember, aki állta az új sztárok leigazolását és a csillagászati béreket.

Az idilli állapotnak azonban vége. Abramovics bizalmasa, Frank Arnesen egy angol lapnak adott interjúban elárulta, hogy érzékeny veszteségek érték az üzletembert, aki ezért a közel jövőben már nem akar annyit költeni a Chelsea-re.

Scolari nem költhet annyit, mint Grant vagy Mourinho (MTI/EPA)

Scolari nem költhet annyit, mint Grant vagy Mourinho (MTI/EPA)

A klub már a múlt héten húzott a nadrágszíjon: takarékossági okokból 15 megfigyelőt elbocsátott. A munkanélkülivé vált szakemberek között az egyik legnevesebb a német világbajnok Rainer Bonhof, aki Németországban, Svájcban és Ausztriában kutatta a tehetségeket.

A januári átigazolási időszakban sem dobálózhat úgy a pénzzel a csapat trénere, mint ahogyan azt elmúlt években megszokhattuk. Egyes források szerint 12 millió eurót költhet új játékosokra, ám a csapat ügyvezetője a Daily Star úgy nyilatkozott, hogy nincs pénz. „Scolari csak abban az esetben erősítheti meg új igazolásokkal a keretet, ha valakit eladunk” – mondta Peter Kenyon, majd hozzátette, hogy nincs szükség új játékosokra, hiszen a keret már most nagyon erős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik