Élet-Stílus

Maradona: kapitányként duplázna

A nemrég kinevezett argentin szövetségi kapitány az elmúlt napokban körberepülte Európát, hogy személyesen is találkozzon a válogatott tagjaival. Diego Maradona játékosként 22 két éve nyert világbajnokságot, két év múlva kapitányként szeretne a csúcsra érni.

Nem vesztegeti az idejét Diego Armando Maradona. Az új szövetség kapitány Spanyolországban kezdte európai turnéját, ahol a Real Madrid (Gago, Higuaín) és a Barcelona (Messi) argentinjait látogatta meg. Innen Münchenbe repült Martin Demichelis és Jose Ernesto Sosa kedvéért, majd még aznap Anglia és Tevez illetve Mascherano következett.

A 48 éves edzőként idáig nem túl sikeres Maradona állandóan keresi a kapcsolatot a játékosaival. „Világbajnokságot szeretnék nyerni a fiúkkal. Azt akarom, hogy tudják, bármikor számíthatnak rám. Erre jók a személyes beszélgetések” – nyilatkozta Németországban az 1986-ban aranyérmes argentinok csapatkapitánya.

Diego Barcelonában (MTI/EPA)

Diego Barcelonában (MTI/EPA)

„Jó ideje várunk már egy újabb kimagasló eredményre. A világbajnok aranynál nincsen nagyobb dicsőség – mondta Maradona, majd hozzátette – Erről szól az egész, csak erről. Ha nem ez lenne a célom, akkor otthon maradtam volna, és kényelmes estéket töltenek a televízió előtt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik