Élet-Stílus

BL: kétgólos vereséget szenvedett a Győr

A Győri Audi ETO KC hazai pályán 27-25-re kikapott a dán Ikast együttesétől a női kézilabda Bajnokok Ligája 2. fordulójában, és ezzel visszaesett csoportjában a harmadik helyre.

A Győr és az Ikast is remekül rajtolt, a magyar bajnok nyert a macedón Kometal Szkopje otthonában, míg a rivális az orosz Zvenyigorod ellen diadalmaskodott a nyitó fordulóban.

Vasárnap délután hazai pályán fantasztikusan kezdett a Győr, főként védekezésben, Pálinger Katalin az első három lövést hárította. A magyar csapat hamar 3-1-es vezetésre tett szert, majd jött Hornyák Ágnes kiállítása, ami alatt nemhogy egyenlítettek volna a dánok, hanem a győriek lőttek három gólt.

A folytatásban a dánok egyszerűen nem találták az ellenszert Pálinger ellen, a válogatott kapus valóságos rettegésben tartotta az Ikast támadóit, rendre fogta a ziccereket, így a szünetben 15-11-es vezetéssel térhetett pihenőre a hazai alakulat.

Hornyákot állítják meg a dán védők (MTI)

Hornyákot állítják meg a dán védők (MTI)

A fordulást követően kissé kapkodóvá vált a Győr játéka, ezt pedig ki is használták a dánok, és kilenc perc után egyetlen gólra jöttek fel, majd hamar ki is egyenlítettek, így “új mérkőzés” kezdődött. A vendégek tökéletesen kihasználták lélektani fölényüket, Konkoly Csaba ugyan megpróbálta még keverni a kártyákat, de a hajrát már háromgólos előnnyel kezdte az Ikast.

Az utolsó perceket emberelőnyben játszhatta a Győr, de így is 27-25-ös vereség lett a vége. Az ETO jövő vasárnap a címvédő orosz Zvenyigorodot fogadja. A csoportból az első két helyezett jut a nyolccsapatos középdöntőbe, a harmadik átkerül a KEK a negyeddöntőjébe.

Női Bajnokok Ligája, 2. forduló:
Győri Audi ETO KC – Ikast (dán) 25-27
Zvenyigorod (orosz)-Kometal Szkopje (macedón) 30-22

Az állás:
1. Ikas 4 pont
2. Zvenyigorod 2 (55-53)
3. Győri Audi ETO KC 2 (49-48)
4. Szkopje 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik