Élet-Stílus

Ronaldinhót nem felejti el a brazil kapitány

Ronaldinho kimaradt a portugálok elleni barátságos mérkőzésre készülő brazil keretből, de jövőre újfent számít rá Dunga szövetségi kapitány.

„Ronaldinho most marad Milánóban, mivel minél több tréningre és mérkőzésre van szüksége ahhoz, hogy felvegye a ritmust. Ne felejtsük el, az olimpia előtt négy hónapot kihagyott” – mondta Dunga.

– Neki is jobb, ha Milánóban futballozik, és majd akkor tér vissza, ha tökéletes kondícióban lesz, mert ő pótolhatatlan.”

Jövőre visszatér a válogatottba (MTI/EPA)

Jövőre visszatér a válogatottba (MTI/EPA)

Dunga Ronadinho mellett Amaurinak sem postázott meghívott, így a Juventus játékosa akár olasz válogatottat is választhatja, amennyiben majd megkapja az állampolgárságot Itáliában.

„A Palermóban is jó volt, és most egy nagy klubban, a Juventusban is kiválóan szerepel. Nem beszéltem vele, de olvasom a híreket, és hallom, hogy garanciákat szeretne kapni tőlem. De én nem garantálok senkinek semmit. Az egyetlen garancia a teljesítmény, az eredmény. A brazil válogatottban van egyfajta hiearhia, és ezt mindenkinek tisztelni kellene. Senki kedvért nem fogok kihagyni olyanokat, akik már bizonyítottak, és sikeresek voltak az irányításom alatt” – tette hozzá a játékosként 1994-ben világbajnoki címet szerzett edző.

A brazilok november 19-én, barátságos mérkőzésen a portugálokat fogadják. A dél-európai csapat 1989 után látogat el újra Brazíliába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik