Élet-Stílus

Hajnal gólja csak szépségtapasz volt

Hajnal Tamás jól játszott, a kapuba is betalált, ennek ellenére csapata kikapott a Hamburg otthonában a német labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában.

A Borussia Dortmund számára rosszul kezdődött a mérkőzés, Petric ugyanis már a meccs elején betalált volt csapatának, a félidő végén pedig egy másik horvát, Olic duplázta meg a hazaiak előnyét. Petric ezúttal előkészítőként jeleskedett, jól ugratta ki társát, aki a kapust kicselezve gurított a hálóba.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a HSV lefutballozta a pályáról a Dortmundot, az viszont tény, hogy a hazaiak remekül éltek a lehetőségeikkel, míg a riválisnak szerencséje sem volt – Subotic lövése után a kapufa „mentett”.

A szünet után aztán csak betalált a Dortmund: Klimowicz fejesét Rost még védte, a kipattanót azonban Hajnal közelről a kapu bal oldalába lőtte, ezzel megszerezte szezonbeli második bajnoki gólját.

Hajnal Tamásnak góljáért jár a gratuláció (MTI/EPA)

Hajnal Tamásnak góljáért jár a gratuláció (MTI/EPA)

Ezt megelőzően a 6. fordulóban, a VfB Stuttgart ellen volt eredményes. A magyar válogatott középpályás – aki végig a pályán volt – egyébként nagy kedvvel, jól játszott, a csapata azonban ezzel együtt kikapott. Ezt Robert Kovac nem tudta megemészteni, a dortmundi védő aktív szereplője volt a meccs utáni kakaskodásnak, amiért játékon kívül piros lapot kapott.

Győzelmével a HSV a harmadik helyre kapaszkodott fel. A tabellán második Leverkusen a 14. Karlsruhe otthonában vendégszerepelt, és úgy tűnt simán nyer, hiszen 24 perc alatt három gólt szerzett, ám végül csak egy pontot vitt haza.

A Wolgsburg – az immár nyolcgólos – Grafite mesterhármasával intézte el simán az Energie Cottbust, míg a Mönchengladbach Marin duplájával vitte el a pontokat Bielefeldből. A VfL Bochum-Werder Bremen meccs 0-0-val zárult – a brémaiak a Bundesliga 2008/2009-es kiírásában másodszor maradtak rúgott gól nélkül.

Bundesliga, 12. forduló:
Hamburger SV-Borussia Dortmund 2-1 (2-0)
Gól: Petric (9.), Olic (33.), illetve Hajnal (48.)
Kiállítva: R. Kovac (a lefújás után, Dortmund)

VfL Bochum-Werder Bremen 0-0
Kiállítva: Özil (85., Werder Bremen)

VfL Wolfsburg-Energie Cottbus 3-0 (1-0)
Gól: Grafite (36., 55., 80., az elsőt 11-esből)

Karlsruhe-Bayer Leverkusen 3-3 (1-3)
Gól: da Silva (37.), Sebastian (60.), Iasvili (76.), ill. Helmes (1.), Kiessling (17.), Kadlec (24.)

Arminia Bielefeld-Borussia Mönchengladbach 0-2 (0-1)
Gól: Marin (6., 80.)

Pénteken játszották:
1. FC Köln-Hannover 96 2-1 (1-1)

Vasárnap:
Eintracht Frankfurt-VfB Stuttgart, 17:00
Hertha BSC-1899 Hoffenheim, 17:00
FC Schalke 04-Bayern München, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik