Élet-Stílus

A sportolók is Obamát ünneplik

A színes bőrű amerikai sportolók kitörő örömmel fogadták, hogy kedden Barack Obamát választották az Egyesült Államok elnökének. Az egyik legnagyobb NBA-sztár, LeBron James pénzzel is támogatta a politikust.

Az Egyesült Államok következő, 44. elnöke több szupersztárral is tartotta a kapcsolatot: LeBron James, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Cleveland Cavaliers klasszisa a Chicago Bulls elleni, magyar idő szerint csütörtök hajnali összecsapásra a politikust éljenző pólóban futott ki a parkettre. Emellett James húszezer dollárral támogatta a kenyai származású politikus kampányát.

A választások utolsó perceiben a Boston Celtics még éppen a Houston Rockets ellen vívott komoly csatát, ám a lefújást követően az öltözőben mindenki a végeredményről érdeklődött: “Amikor megtudtuk, hogy Obama nyert, mindenki ujjongani kezdett. Nagyobb volt az öröm, mint a meccs után” – nyilatkozta Doc Rivers, a bajnoki címvédő Celtics vezetőedzője.

A Houston Rockets sztárja, Steve Francis (MTI/EPA)

A Houston Rockets sztárja, Steve Francis (MTI/EPA)

A WTA tenisz-világbajnokságon szereplő Willams nővérek Dohában ünnepelték új elnöküket: “Az édesapám Louisianában nőtt fel, ahol csak fiúnak szólították és soha nem tisztelték, mindig csöndben kellett maradnia. Fantasztikus dolognak tartom, hogy az Egyesült Államokban egy színes bőrű ilyen lehetőséghez jutott” – mondta Venus Williams.

A profi amerikaifutball-liga (NFL) színes bőrű sztárjai is egy emberként ünnepeltek: “Először tudtam elmenni szavazni, úgy érzem, így én is részese lehetettem ennek a fantasztikus dolognak” – mondta Donovan McNabb, a Philadelphia Eagles irányítója.

Hasim Rahman, a Vlagyimir Klicsko elleni profi nehézsúlyú világbajnoki összecsapásra készülő bokszoló Obama szlogenjével üzent ellenfelének: “Mindenkinek, aki azt hiszi, nincs esélyünk, új elnökünk szavait üzenem: igen, meg tudjuk csinálni. Elhozzuk a világbajnoki címet az Egyesült Államoknak.”

Üdvözölte Obama megválasztását a Forma-1 legfiatalabb, egyszersmind első színes bőrű világbajnoka, Lewis Hamilton is: “Nagyon, nagyon szerencsés vagyok, hogy Obama megnyerte a választást” – mondta a brit pilóta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik