Élet-Stílus

Mourinhóék hét gólt lőttek (videó)

Jose Mourinho, az Internazionale edzője szerint csapata az elképesztő védelmi hibákkal odaajándékozott egy pontot a ciprusi Anorthoszisz Famaguszta együttesének. Gerrard elismerte, hogy jogtalan tizenegyessel mentettek pontot, a Chelsea trénere nem aggódik a római vereség miatt.

Jose Mourinho csapata meglepetésre három gólt kapott Cipruson, az Anorthoszisz Famaguszta vendégeként, a portugál mester ennek ellenére nem volt elégedetlen. „Fontos pontot szereztünk idegenben, és ha a következő körben győzünk, akkor már biztosan továbbjutottunk” – értékelt a 3-3-ra végződő összecsapás után Mourinho.

„Hét gólt lőttünk ma este, négyet az ellenfelünknek, hármat magunknak. Cambiasso találatát a bíró vette el tőlünk. Könnyedén nyernünk kellett volna, de az ellenfelünk meglepően erős volt” – mondta a szakember, majd hozzátette: „Amúgy is tavaszra kell csúcsformába kerülni a sikeres szerepléshez, nem most a csoportkör alatt.”

A ciprusiak mestere szerint igazságos eredmény született kedd este. „Nem érdemeltünk győzelmet. Mind a két csapat sok hibával játszott, helyzetek voltak itt is ott is, ezért elégedett vagyok. Sokkal jobban zavar a két héttel ez előtti eredmény, amikor Milánóban egy góllal kikaptunk” – nyilatkozta Temuri Ketsbaia, akinek a csapata a nyolcpontos Inter mögött a csoport második helyén áll 5 egységgel.

A játéknap második nagy meglepetését az AS Roma együttese szolgáltatta. A rómaiak meglepően sima győzelmet arattak a Chelsea ellen, elsősorban a Vucsinics két remek góljának köszönhetően. A montenegrói támadó szerint a siker kulcsa Luciano Spalletti váratlan húzása volt. „A csapat a megszokott 4-5-1-hez képest, a 4-4-2-es felállással kezdett, és ez az új taktika remekül bevált” – mondta Vucsinics, aki szerint a győzelemhez az is kellett, hogy a játékosok meg akarták mutatni az elmúlt hetek gyenge szereplése után, hogy nem szabad őket leírni.

Az angolok trénere a védelmi hibákat hozta fel a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. „Nem becsültük le az ellenfelünket, tudtuk, hogy nagyon erős a csapat. Egyéni hibákból kaptuk a gólokat, és a Roma előnyben nagyon okosan és taktikusan futballozott. Deco piros lapja miatt nem aggódom, remélem a következő meccsre felépül Ballack, és akkor nem lesz gondunk a középpályán” – értékelt Luiz Felipe Scolari, akinek a csapata a vereség ellenére vezeti a csoportját.

A játéknap legvitatottabb döntésével mentett pontot hazai pályán a Liverpool együttese. Maga Steven Gerrard is elismerte az Atletico elleni mérkőzést követően, hogy kérdéses büntetőt fújt be nekik a játékvezető. „Az 1-1-es eredmény a véleményem szerint igazságos, ugyanakkor el kell ismerni, hogy a tizenegyest nem mindenki adta volna meg” – mondta a vörösök csapatkapitánya.

A visszajátszások alapján inkább a védőre ráugró Gerrard tűnt szabálytalannak, de a bíró nem sokat habozott. Rafael Benítez viszont úgy gondolja, hogy jól döntött a bíró. „Nem szeretek beszélni a játékvezetőkről, de úgy gondolom ezúttal helyes döntés született” – mondta a Pool edzője.—-Frusztráló kolozsvári vereség—-

Hazai pályán is vereséget szenvedett a kolozsvári CFR a Girondins Bordeaux együttesétől a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjában, de még bízik a továbbjutásban.

A vendégek Gourcuff révén már a 6. percben megszerezték a vezetést, Dani közeli fejesével a CFR három perccel később egyenlíteni tudott. A végeredményt Wendel a 38. percben állította be egy 20 méterről elvégzett szabadrúgásból. A második félidőben a Bordeaux elsőszámú kapusát, Ramét helyettesítő Valverde kétszer is bravúrral mentett, míg a hosszabbítás perceiben a CFR hálóőre, Stancioiu tolta a kapufára Chamakh lövését.

“Frusztráló így veszíteni, mivel egyáltalán nem játszott rosszul a csapat. – mondta Maurizio Trombetta, az erdélyi együttes olasz trénere. – Másképp alakult volna a mérkőzés, ha nem a szünet előtt kapunk újabb gólt. Számos fontos hiányzónk volt, de ez nem lehet mentség, hiszen természetes, hogy ennyi találkozó után legyenek sérültjeink és eltiltottjaink.”

Trombetta továbbra is bízik a továbbjutásban: “Még hátravan két mérkőzésünk, igaz, a csoport favoritjaival, de ne feledjük el, hogy eddigi pontjainkat éppen a Roma és a Chelsea ellen szereztük. Még semmi sem dőlt el.”

Ezzel a franciák trénere, Laurent Blanc is egyetért:”A mostani eredménytől függetlenül a csoportból továbbra is mindenkinek megmaradt a továbbjutási esélye A CFR elleni siker kulcsa nem a védelem volt, hanem az, hogy uraltuk a középpályát. Számos fontos párharcot nyertünk ott, nagyon sok labdát szereztünk. Emiatt kétség sem férhetett a győzelmünkhöz” – mondta Bordeaux edzője.





Ajánlott videó

Olvasói sztorik