Élet-Stílus

Vereséggel kezdett Ivanovics a teniszvébén

Jelena Jankovics három év után győzte le honfitársát Ana Ivanovicsot a tenisz WTA-világbajnokság nyitó napján, Dohában. Kuznyecova meglepetésre elbukta első meccsét, Venus Williams pedig két szettben verte Szafinát.

A világelső Jankovics mérlege honfitársnője ellen siralmas (1-6) volt a keddi nyitómeccs előtt, ám az előjelek ellenére ezúttal esélye sem volt Ivanovicsnak. Az első labdamenettől kezdve sokkal kiegyensúlyozottabban játszott Jankovics, és nem utolsósorban jobban alkalmazkodott a szeles időhöz.

Ivanovics csak elvétve villantotta meg valódi tudását, a rengeteg ki nem kényszerített hiba miatt esélye nem volt, annak ellenére, hogy mindkét szettben elvette egyszer ellenfele adogatását. A végén két meglepően sima szettben diadalmaskodott Jankovics.

Jobb volt a világelső (MTI/EPA)

Jobb volt a világelső (MTI/EPA)

Venus Williams és Dinara Szafina összecsapása már nem volt ilyen egyoldalú. A fiatal orosz rögtön a meccs elején brékelt, és az előnyét egészen 5:3-ig tartotta, ám ezután összezuhant. Az idősebbik Williams-testvér sorozatban négy gémet, és ezzel az első szettet is megnyerte.

A második játszmát két elbukott szervagémmel kezdtek a felek, majd ismét Williams brékelt, és a minimális előnyt már nem adta ki a kezéből. A harmadik keddi meccsen Zvonarjova a vártnál könnyebben intézte el Kuznyecovát.

Tavaly és tavalyelőtt az időközben visszavonult Justine Henin vitte el a pálmát. A jelenlegi résztvevők között csak egy olyan játékos található, aki már nyert WTA-vb-t; Serena Williams 2001-ben diadalmaskodott a tornán.

A csoportmérkőzések első és második helyezettje jut a szombati elődöntőbe, majd a keresztbejátszás győztesei kerülnek a fináléba. A végső sikerért – veretlenül – 1 340 000 dollár jár.

Doha, WTA-világbajnokság
Fehér csoport:
Jankovics (szerb)-Ivanovics (szerb) 6:3, 6:4
Zvonarjova (orosz)-Kuznyecova (orosz) 6:2, 6:3

Gesztenyebarna csoport:
V. Williams (amerikai)-Szafina (orosz) 7:5, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik