Élet-Stílus

Egy öngól segítette az élre a Milant

Az AC Milan egy hajrában szerzett öngóllal győzte le a 10 emberrel játszó Napolit a Serie A 10. fordulójának záró mérkőzésén, és ezzel a tabella élére ugrott.

Az Udinese botlását kihasználva a harmadik helyről az élre ugrott az AC Milan, miután vasárnap este hazai pályán egy öngóllal legyőzte a fordulót megelőzően második helyen álló Napolit. A rangadó első félidejének legizgalmasabb eseménye a két sárga lapot begyűjtő Christian Maggio kiállítása volt.

A szünet már több ígéretes helyzetet is kidolgozott az emberelőnyben futballozó milánói alakulat, de sokáig képtelen volt betalálni. Kaká a kapufát találta el, míg Alexandre Pato közvetlen közelről mellé fejelt, majd a 85. percben – Michele Pazienza kezezése után – Kaká a tizenegyes pontról próbálkozhatott, de Gennaro Iezzo kivédte a lövését.

Ugyanakkor egy perccel később, az egyik játékostársával szemben (!) a nápolyiak kapusa már tehetetlen volt: Ronaldinho végezhetett el egy szabadrúgást a bal oldalról, és a menteni igyekvő – az előző körben mesterhármast jegyző – German Denis a rövid saroknál néhány lépésről a léc alá csúsztatott.

Milánói boldogság (MTI/EPA)

Milánói boldogság (MTI/EPA)

„A Napoli nagyon masszív, kemény csapat, tudtuk, hogy csak nagy harcban győzhetjük le” – mondta Clarence Seedorf, a milánóiak holland középpályása.

A piros-feketék, akik utoljára 2004-ben kaparintották meg a scudettót, két vereséggel kezdték a bajnokságot, az utóbbi nyolc mérkőzésükből azonban hetet megnyertek.

Jelenleg egy ponttal előzik meg a második és harmadik helyen álló Udinese, Inter kettőst (a két csapat között a gólkülönbség rangsorol), míg a Napoli két pont hátránnyal a harmadik.

kirúgták a Bologna edzőjét

Menesztették Daniele Arrigonit, a 19. helyén álló Bologna vezetőedzőjét. A csapat vasárnap 5-1-re kikapott a Cagliari otthonában, és a helyi sajtó értesülése szerint Francesca Menarini elnök Sinisa Mihajloviccsal vette fel a kapcsolatot.

Mihajlovics – a Lazio és az Internazionale volt játékosa – az Inter másodedzője volt, és az előző idény végén váltak meg tőle. A Bologna tíz forduló alatt hat pontot gyűjtött, és egy pont előnye van a sereghajtó Reggina előtt. (MTI)

Serie A, 10. forduló:
AC Milan-Napoli 1-0 (0-0)
Gól: Denis (86., öngól)
Kiállítva: Maggio (44., Napoli)

Korábbi eredmények:
Atalanta-Lecce 0-0
Cagliari-Bologna 5-1
SS Lazio-Catania 1-0
Palermo-Chievo 3-0
Sampdoria-Torino 1-0
Siena-Fiorentina 1-0
Udinese-Genoa 2-2
Juventus-AS Roma 2-0
Reggina-Inter 2-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik