Élet-Stílus

Botlott a Real Madrid

A címvédő, ezúttal idegenben fellépő Real Madrid nem bírt az Almeríával a spanyol labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában. Az Osasuna pedig továbbra is nyeretlen.

Az előző két bajnokiját győzelemmel abszolváló királyi csapat Raúl pazar góljával sokáig vezetett az Almería otthonában, de végül csak egy pontot szerzett. A 38. percben Gonzalo Higuain a bal oldalról ívelt középre, és menetrendszerűen érkezett Raúl hat méterről, előrevetődve a kapu bal oldalába fejelt.

Úgy tűnt, a csapatkapitány szezonbeli ötödik bajnoki gólja három pont ér, ám a hajrában egyenlítettek a hazaiak: Albert Crusat beadása után Pablo Piatti öt méterről lőtt a léc alá.

„Elégedettek lehetünk a döntetlennel, ugyanakkor joggal érezhetjük úgy, hogy elszórtunk két pontot” – mondta Bernd Schuster, a madridiak edzője.

Az Almería lefékezte a Realt (MTI/EPA)

Az Almería lefékezte a Realt (MTI/EPA)

A Real számára nem sikerült fényesen az előző hét, tekintve, hogy a gárda az Almeríával szembeni botlását megelőzően 3-2-re kikapott a másodosztályú Real Uniontól a Spanyol Kupában a 16 közé jutásért vívott párharc első mérkőzésén.

A Sevilla szurkolói sem lehetnek boldogok: kedvenceik ugyanis hiába vezettek 2-0-ra a Real Valladolid otthonában, a 35. percben Luis Fabiano a kiállítás sorsára jutott, és ezt kihasználva a hazaiak megfordították az állást.

Az Osasuna továbbra is nyeretlen, ráadásul sorozatban negyedszer kapott ki, ezúttal az Espanyol győzte le. A pamplonaiak magyar légiósa, Vadócz Krisztián nem kapott szerepet, a középpályás a nevezettek között sem volt.

A bajnokságot öt vereséggel kezdő Sporting Gijon valósággal megtáltosodott, a Numanciát is két vállra fektette az újonc (3-1), ezzel négymeccses győzelmi szériát épített, és a 12. helyre kapaszkodott fel.

A 9. fordulót követően a Barcelona áll az élen, egy ponttal előzi meg a még veretlen Villarrealt, és kettővel a harmadik Realt.

Primera División, 9. forduló:
Real Betis-Deportivo La Coruna 0-3 (0-0)
Gól: Riki (62.), Lafita (80., 88.)
Kiállítva: Sergio Garcia (Betis, 81.)

Almería-Real Madrid 1-1 (0-1)
Gól: Piatti (82.), ill. Raúl (38.)

Espanyol-Osasuna 1-0 (0-0)
Gól: Tamudo (62.)

Recreativo Huelva-Getafe 1-1 (0-0)
Gól: Javi Guerrero (50.), ill. Albin (84.)

Sporting Gijon-Numancia 3-1 (1-1)
Gól: Luis Moran (33.), Bilic (65., 76. – utóbbi 11-esből), ill. Goiria (20.)

Valladolid-Sevilla 3-2 (1-2)
Gól: Sesma (44.), Canobbio (51., 65.), ill. Renato (18.), Navas (24.)
Kiállítva: Luis Fabiano (35., Sevilla)

Szombaton játszották:
Valencia-Racing Santander 2-4
Athletic Bilbao-Villarreal 1-4
Atlético Madrid-Real Mallorca 2-0
Málaga-FC Barcelona 1-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik