Élet-Stílus

Nyolc gól az észak-londoni derbin

A sereghajtó Tottenham kétgólos hátrányból az utolsó percekben mentett pontot az Arsenal elleni észak-londoni derbin. Az „ágyúsokkal" ellentétben a címvédő Manchester United, a Chelsea és a Liverpool begyűjtötte a három pontot.

Nyolc gólt hozott, és nem kis meglepetésre döntetlennel zárult az észak-londoni derbi az angol bajnokság 10. fordulójában.

A házigazda Arsenal a 13. percben hátrányba került (miután David Bentley nagyszerű mozdulattal, mintegy 30 méterről a kapu bal oldalába küldte a labdát), ám később fordított, és úgy tűnt, a papírformának megfelelően le is gyűri a vetélytársat.

Mikael Silvestre és William Gallas egyaránt fejjel volt eredményes, majd a labdát közelről a kapuba segítő Emmanuel Adebayornak köszönhetően már két góllal vezetett az Arsenal, amely Darren Bent szépítése után Robin van Persie góljával gyorsan vissza is állította a különbséget. Az edzőváltáson átesett Tottenham azonban nem adta fel – és erőfeszítéseinek meg is lett az eredménye, a 94. percben kiegyenlített.

Meglepetésre pontot szerzett a Tottenham (MTI/EPA)

Meglepetésre pontot szerzett a Tottenham (MTI/EPA)

A 89. percben Jermaine Jenas egyéni villanásával (labdaszerzés és némi vágta után lőtt 17 méterről a kapu jobb oldalába) 4-3-ra módosította az állást, majd a lefújás előtt Luka Modric kapufáját követően Aaron Lennon közelről passzolt a hálóba.

Az Arsenallal ellentétben a többi „nagy” győzött. A Liverpool Steven Gerrard tizenegyesből szerzett góljával intézte a Portsmouth együttesét, a Manchester Unitedet pedig Cristiano Ronaldo vezette győzelemre a West Ham ellen.

Az Aranylabdára jó eséllyel pályázó portugál támadó a 13. percben Nani középre gurítása után 11 méterről lőtt a bal alsóba, majd a 30. percben közvetlen közelről terelte hálóba a labdát. Utóbb nem volt nehéz dolga; a dicséret elsősorban Dimitar Berbatovot illeti, aki remek mozdulattal tartotta benn a labdát, ráadásul pontosan adott középre az alapvonal mellől.

Frank Lampard pazar gólt lőtt a Hullnak (MTI/EPA)

Frank Lampard pazar gólt lőtt a Hullnak (MTI/EPA)

A Chelsea meglehetősen simán, 3-0-ra verte az angol bajnokság meglepetéscsapatát, az újonc Hull Cityt, amely hat veretlenül megvívott (közte öt győztes) meccset követően kapott ki újfent. Frank Lampard már a harmadik percben vezetéshez jutatta a londoniakat, midőn 16 méterről pazarul emelt a kapu bal oldalába („Az egyik legszebb gól volt, amit valaha láttam” – nyilatkozta később Luiz Felipe Scolari Chelsea-menedzser), majd később Nicolas Anelka és Florent Malouda is betalált.

Előbbi kihasználta, hogy két védő és a kapus is egymásra várt, és 15 méterről a kapuba gurított, utóbbi pedig egy centerezést követően hat méterről lőtt a bal felső sarokba. A Hull magyar légiósa, Halmosi Péter a 62. percben, 0-2-es állásnál állt be.

Gera Zoltán viszont végig a pályán volt a Wigant 2-0-ra verő FC Fulhamben, és Fülöp Márton is – a sérült Craig Gordon pótolva – helyett kapott a Sunderlandben, amely idegenben 1-0-ra kikapott a Stoke-tól. Az újonc egy hatalmas bedobás után szerezte a győztes gólt. A magyar kapus a vonalon maradt, így nem védhette Ricardo Fuller közeli, jobb felsőbe tartó fejesét.

Jelenleg a Liverpool vezeti a bajnokságot, három ponttal megelőzve a Chelseat, s hattal a harmadik Arsenalt. A címvédő MU egy meccsel kevesebbet játszva a hatodik, míg a Hull az ötödik, a Sunderland a 10., a Fulham a 14. helyen áll.

Premier League, 10. forduló:
Aston Villa-Blackburn Rovers 3-2 (1-1)
Gól: Young (45.), Barry (65.), Agbonlahor (87.), illetve Warnock (30.), Emerton (90.)

Fulham-Wigan Athletic 2-0 (1-0)
Gól: A. Johnson (11., 60.)

Hull City-Chelsea 0-3 (0-1)
Gól: Lampard (3.), Anelka (50.), Malouda (75.)

Stoke City-Sunderland 1-0 (0-0)
Gól: Fuller (73.)

Arsenal-Tottenham Hotspur 4-4 (1-1)
Gól: Silvestre (37.), Gallas (46.), Adebayor (65.), van Persie (68.), illetve Bentley (13.), Bent (67.), Jenas (89.), Lennon (94.)

Bolton Wanderers-Everton 0-1 (0-0)
Gól: Fellaini (90.)

Liverpool-Portsmouth 1-0 (0-0)
Gól: Gerrard (76., 11-esből)

Manchester United-West Ham United 2-0 (2-0)
Gól: Crisdtiano Ronaldo (14., 30.)

Middlesbrough-Manchester City 2-0 (0-0)
Gól: Alves (53., 11-esből), O,Neil (90.)

Kedden játszották:
Newcastle United-West Bromwich Albion 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik