Élet-Stílus

Új listavezető Németországban

A Werder otthonában diadalmaskodott a Bayer Leverkusen a hétközi Bundesliga-fordulóban, és legalább egy napra átvette a vezetést a tabellán az újonc Hoffenheimtől. A Schalke is idegenben gyűjtötte be a három pontot, és már dobogós.

Az újonc Hoffenheim mellett az idei szezonban a Bayer Leverkusen csapata játssza a leglátványosabb futballt a német labdarúgó-bajnokságban. A nyáron érkezett Bruno Labbadiával a kispadon a gyógyszergyáriak ontják a gólokat, és mivel a Werder is a támadójátékáról híres, látványos összecsapásra volt kilátás a Weser-stadionban. A szurkolóknak csalódniuk kellett, hiszen egy jó iramú első félidő után mindkét csapat visszavett a tempóból, és elmaradt a várt gólzápor.

Az első perceket nagyon megnyomta a Werder, Frings és Almeida szabadrúgásánál René Adler sokadszorra bizonyíthatta, hogy jelenleg ő az első számú német kapus. A vendégek negyedóra elteltével vették fel a játék ritmusát, és a kombinatív, gyors játékukkal egyre több veszélyes helyzetet alakítottak ki.

Sorozatban harmadik meccsén nem kapott gólt Adler (MTI/EPA)

Sorozatban harmadik meccsén nem kapott gólt Adler (MTI/EPA)

Az első félidőben ennek ellenére nem született gól, a fordulás után pedig mindkét gárda elsősorban a biztonságra törekedett. Egy brémai kapushibát követően Schwegler bikázott kapu fölé-mellé a tizenhatoson belülről, nem sokkal később viszont már nem volt kegyelem. Vander és Mertesacker egymást zavarta a brémai kapu előtt, és a jókor érkező Vidal közelről a hálóba pofozott.

Pár perc elteltével bebiztosította a három pontot a Bayer: egy kavarodást kihasználva Kiessling előbb a kapufára lőtt, a kipattanónál viszont Friedrich nem hibázott, és védő létére megszerezte harmadik gólját az idei szezonban (0-2).

A Schalke is idegenben győzött. Kuranyi előbb egy gólpasszt adott, majd még az első félidőben maga is betalált a Karlsruhe otthonában. A szünet után a KSC emberhátrányba került, és innentől nem forgott veszélyben a kékek sikere (0-3). A Wolfsburg otthon intézte el hasonló arányban a Mönchengladbachot (3-0), a Bielefeld és a Cottbus pedig megosztozott a pontokon egy felejthető összecsapáson (1-1).

Bundesliga, 10. forduló:
Arminia Bielefeld-Energie Cottbus 1-1
Gól: Wichniarek (63.), illetve Rangelow (31.)
Kiállítva: Rangelow (44.)

Karlsruher SC-FC Schalke 04 0-3
Gól: Bordon (15.), Kuranyi (19.), Farfán (67.)
Kiállítva: Franz (56. Karlsruher SC)

Werder Bremen-Bayer Leverkusen 0-2
Gól: Vidal (71.), M. Friedrich (80.)

VfL Wolfsburg-Borussia Mönchengladbach 3-0
Gól: Grafite (40. 11-esből), Madlung (55.), Misimovic (75. 11-esből)

Szerdán játsszák:
1. FC Köln-Borussia Dortmund 20 óra
Bochum-Hoffenheim 20
Eintracht Frankfurt-Bayern München 20
Hamburger SV-VfB Stuttgart 20
Hertha BSC-Hannover 96 20

Ajánlott videó

Olvasói sztorik