Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: félelmetesen jó tökök

Korábban a Csúcsfogyasztóban:
Fergeteges halloween-jelmezek
Svájci bicska fürdőszoba
Kétkerekű Jaguar

A vigyorgó, világító sütőtök eredetét az angol nyelvterületen egy részeges ír patkolókovácshoz, Jack O’Lanternnek kötik. A hagyomány szerint Jack felcsalta egy fára az ördögöt, majd a fába egy keresztet faragott, úgyhogy az ördög nem tudott lemászni. Kénytelen volt megalkudni Jackkel: ha Jack leengedi, soha többé nem kísérti meg. Azonban halála után Jacket a mennyországba a bűnei miatt, a pokolba a tréfája miatt nem fogadták be. A mennyből és a pokolból kirekesztett Jack szellem az ördögtől azonban kapott egy darab parazsat (amit egy marharépába rakott lámpásnak), hogy azzal világítson a sötétben, és azóta ennek a fényénél keresi nyugvóhelyét. Észak-Amerikában az eredeti marharépát a jóval látványosabb sütőtök váltotta fel.

Nézegessen ötletes tökfaragásokat!

Nézegessen ötletes tökfaragásokat!

A hagyományos töklámpás bármilyen nagyméretű tökből készülhet, de legjobb a sütőtök. Az elkészítés lépései a következők: a tetejét vágjuk le vízszintesen, majd kaparjuk ki a belsejét, egy kisebb késsel pedig vájjuk ki a kívánt motívumot. Miután elhelyeztük benne a mécsest, rakjuk vissza a tetejét.

Ha azonban kreatívabb töklámpásokkal szeretné feldobni a halloween-dekorációt, akkor nézegesse a Csúcsfogyasztó töklámpás-válogatását!

Javasoljon Ön is témát a Csúcsfogyasztóba!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik