Élet-Stílus

Lippi: Maradona próféta lesz

Bár még hivatalosan nem jelentették be, hogy Diego Maradona foglalja el az argentinok kispadját, a világbajnok olaszok trénere már véleményezte a 48. születésnapját csütörtökön ünneplő futball-legenda szerepvállalását.

Az olasz válogatottal 2006-ban világbajnoki címet szerzett Marcello Lippi biztos abban, hogy a játékosként legendává vált Diego Armando Maradona edzőként, az argentin válogatott szövetségi kapitányaként is sikeres munkát végez majd.

„Diegónak hihetetlen kisugárzása és tekintélye van, ha beszél, a játékosok úgy fogják hallgatni, akár egy prófétát, és mindenben követik őt. Ez lehet az alapja a sikerességének” – magyarázta az ősz hajú szakvezető, aki abban biztos, hogy Maradona nagy fegyelmet tart majd.

Az „isteni Diego” játékosként 1986-ban világbajnok, négy évvel később vb-ezüstérmes volt, ugyanakkor edzőként rutintalannak számít, mégis ő kapta a megbízatást, holott komoly vetélytársai voltak.

Carlos Bianchi, a Boca Juniors korábbi sikeredzője, Miguel Angel Russo, a San Lorenzo trénere, illetve az olimpiai csapattal Pekingben aranyérmes Sergio Batista is a jelöltek között volt.

Lippi: „Maradona jó munkát végez majd

Lippi: „Maradona jó munkát végez majd” (Goal.com)

Az Argentin Labdarúgó Szövetség (AFA) hivatalos bejelentése csütörtökön – Maradona 48. születésnapján – várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik